Olet täälläEtusivu Verkkokursseja ja koulutusmateriaaleja sote-alan ammattilaisille

Verkkokursseja ja koulutusmateriaaleja sote-alan ammattilaisille

Nainen työskentelee läppärillä. Sivussa avoin kirja.

Perinteisesti MOOCeja, eli kaikille avoimia verkkokursseja (Massive Open Online Course) on järjestetty etenkin tietojenkäsittelyn ja matematiikan aloilla. Viime vuosina erilaiset avoimet kurssit ovat yleistyneet myös sosiaali- ja ihmistieteissä. Tietopuu kokosi yhteen ajankohtaisia, sosiaali- ja päihdealan toimijoille tarkoitettuja verkkokursseja ja -materiaaleja.  

Monitoimijaisen lapsi- ja perhepalveluosaamisen perusteet

Itä-Suomen ja Turun yliopisto ovat yhteistyössä kehittäneet kaikille avoimen, kahden opintopisteen opintojakson monitoimijaisen lapsi- ja perhepalveluosaamisen perusteista. Opintojakso on hyödyllinen erityisesti sivistys-, sosiaali- ja terveydenhuollon aloilla työskenteleville ammattilaisille. Opintokokonaisuus on ilmainen, mutta virallisen suoritusmerkinnän saaminen vaatii ilmoittautumista Itä-Suomen tai Turun avoimeen yliopistoon ja opintomaksun maksamista. Lisätietoa opintokokonaisuudesta löydät Osaamispuun verkkosivuilta. 

Digisosiaalityön verkkokurssi

Pelastakaa Lapset tarjoaa ilmaisen, kaikille sosiaalityön sektoreille suunnatun digisosiaalityön verkkokurssin. Kurssin aiheena on digitalisaation luomat mahdollisuudet erityisesti asiakkaan näkökulmasta. Kurssi on mahdollista suorittaa tällä hetkellä ainakin vuoden 2020 loppuun asti. Tutustu ja rekisteröidy kurssille Pelastakaa Lapset ry:n verkkosivujen kautta.  

Itä-Suomen yliopiston MOOC-kurssit

Itä-Suomen avoimessa yliopistossa on tällä hetkellä useampi sosiaali- ja terveysalan ammattilaiselle sopiva kurssi.  Esimerkiksi Antirasismin perusteet -kurssilla käsitellään yhteiskuntatieteiden näkökulmasta rasismia, rotusortoa ja eriarvoisuutta. Kurssi on suunnattu erityisesti opettajille, nuoriso- ja sosiaalialan työntekijöille sekä kansalaisjärjestöissä toimiville. Itä-Suomen yliopiston avoimista kursseista löytyy myös sote-alan työntekijöille suunnattu kurssi monialaisesta kirjaamisesta ja lainsäädännöstä. Lisätietoa Itä-Suomen yliopiston MOOC-kursseista löydät Hae yliopistoon -verkkosivuilta.

Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutukset

EHYT ry:n verkkosivuilta löytyy Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutusten tallenteita. Noin puolitoista tuntia kestävien koulutusten aiheina ovat muun muassa nuuska, kannabis, rahapelaaminen ja kulttuurisensitiivinen työote. Tallenteiden tavoitteena on vahvistaa ehkäisevän päihdetyön osaamista. Koulutustallenteet on mahdollista katsoa EHYTin verkkosivuilta.     

A-klinikkasäätiön verkkokoulutukset

A-klinikkasäätiöllä on useita erilaisia verkkokursseja, joissa käsitellään tukea tarvitsevan kohtaamista. Amalia verkko-oppimisympäristössä tuleva tai nykyinen lasten parissa työskentelevä ammattilainen saa tietoa siitä, miten hän voi työssään tukea vanhempien alkoholinkäytöstä haittoja kokevaa lasta. Kuntodopingin perusteet -kurssilla käsitellään kuntodopingia ilmiönä ja se on suunnattu erityisesti liikunta-alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Ota puheeksi alkoholi -verkkokurssin voi tilata työyhteisölle tai opintoryhmälle maksutta. Kurssin tavoitteena on vahvistaa omaa osaamistaan alkoholin riski- ja ongelmakäytön puheeksiotossa. Lisätietoa kaikista verkkokursseista saat A-klinikkasäätiön verkkosivuilta. 

Päivitetty 9.6.2020

Myös Jyväskylän avoin yliopisto tarjoaa kesällä 2020 ilmaisia, kaikille avoimia verkkokursseja. Tarjolla on muun muassa gerontologian, sosiaalityön, perheopintojen ja terveystieteiden kursseja. Lue lisää Jyväskylän avoimen yliopiston verkkosivuilta.   

Tampereen yliopisto, Itä-Suomen yliopisto ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos järjestävät opintojakson koronavirustapausten kartoittamisesta ja tartunnoille altistuneiden jäljittämisestä. Opintojakso on mahdollista suorittaa vuoden 2020 loppuun asti. Lisätietoa opintojaksosta saat Itä-Suomen yliopiston verkkosivuilta.  

Uutisarkisto »

Julkaisutyyppi: