Olet täälläEtusivu Tutkittua tietoa nuorten mielenterveys- ja päihdetyöhön

Tutkittua tietoa nuorten mielenterveys- ja päihdetyöhön

Skeittaava nuori ilta-auringossa.

Viime aikoina julkisuudessa on ollut paljon esillä, että osa nuorista voi huonosti: huumeita käyttävien nuorten osuus on kasvanut, alaikäisten nuorten alkoholinkäytön vähentymisen kehitys on pysähtynyt ja pieni joukko nuoria syyllistyy entistä vakavampiin rikoksiin. Koronan aiheuttama poikkeusaika on lisännyt monien nuorten kokemaa ahdistusta, masennusta ja yksinäisyyttä.

Äskettäin käynnistyneen NUMPA-hankkeen tavoitteena on tuottaa tutkittua tietoa nuorten mielenterveys- ja päihdetyön yhteistyön ja käytäntöjen kehittämiseen. Nuorisotutkimusseura, A-klinikkasäätiö, MIELI Suomen Mielenterveys ry ja Suomen Punaisen Ristin Nuorten turvatalotoiminta toteuttavat valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan rahoittamaa yhteishanketta. 

Hankkeessa on tarkoituksena kartoittaa nuorille suunnattujen mielenterveys- ja päihdepalveluiden kokonaisuutta, toimijoiden välistä yhteistyötä ja työnjakoa sekä kokemuksia hyvistä käytännöistä. Olennaista on saada esille myös nuorten näkökulmia, sillä he ovat parhaita asiantuntijoita kertomaan palveluihin liittyvistä kokemuksistaan ja palvelutarpeistaan.

Meneillään olevassa hankkeen ensimmäisessä vaiheessa tietoa kootaan hyvistä käytännöistä eri puolelta Suomea. Vinkkejä toimivista käytännöistä voi lähettää vastaamalla Webropol-kyselyyn.

Lisäksi 10.6. klo 12–18 järjestetään Nuorisotutkimusverkoston avoin tutkijaseminaari yhteistyössä NUMPA-hankkeen kanssa. Siellä on mahdollista esitellä omia tutkimustuloksia sekä saada tietoa ajankohtaisista tutkimuksista.

Uutisarkisto » 

Julkaisutyyppi: