Olet täälläEtusivu Rikosseuraamusyksiköiden päihdeasiakkaat vuoden 2015 Päihdetapauslaskennassa

Rikosseuraamusyksiköiden päihdeasiakkaat vuoden 2015 Päihdetapauslaskennassa

Rikosseuraamuslaitoksen päihdeasiakkaat olivat vuoden 2015 Päihdetapauslaskennan mukaan miehiä, nuorempia, naimattomia, työttömiä ja asunnottomia useammin kuin terveyskeskusten päihdeasiakkaat. Rikosseuraamusyksiköiden päihdeasiakkailla oli enemmän laittomien huumausaineiden käyttöä, päihteiden sekakäyttöä ja huumeiden pistokäyttöä kuin terveyskeskusten päihdeasiakkailla.

Vankiloiden päihdekuntoutuksessa, vankiterveydenhuollossa ja yhdyskuntaseuraamustyössä tehdään merkittävää työtä päihdeongelmista kärsivien rikosseuraamusasiakkaiden kanssa. Päihdepalvelujärjestelmän tutkimuksessa on jatkossa syytä huomioida myös Rikosseuraamuslaitoksen yksiköissä tehtävä päihdetyö.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja Rikosseuraamuslaitoksen palveluiden ei tulisi olla toisistaan erillisiä kokonaisuuksia, vaan niiden tulisi kehittää yhteistyötä ja yhteisiä työskentelytapoja.

Lisätietoa

Kuussaari,K., Tourunen, J., Knuuti, U., Lind, H. & Ämmälä, A. Rikosseuraamusyksiköiden päihdeasiakkaiden tausta, päihteidenkäyttö ja heille annetut palvelut (pdf). Tietopuu: Katsauksia ja näkökulmia 4/2017

Tutustu myös Tietopuussa

Tiivistelmä: Hoitoon osallistumista ja hoidon loppuun suorittamista ennakoivat tekijät vankilan kuntoutusohjelmassa
Tutkimus: "Oppisin elämään riippuvuuteni kanssa". Tutkimus naisvankien päihdekuntoutuksesta Vanajan vankilassa
Katsauksia ja näkökulmia -artikkeli: Rikosseuraamusyksiköiden päihdeasiakkaiden tausta, päihteidenkäyttö ja heille annetut palvelut

Uutisarkisto »

Julkaisutyyppi: