Olet täälläEtusivu Paikallisyhdistyksillä asiantuntemusta päihde- ja mielenterveysongelmien esiintymisestä yhdessä

Paikallisyhdistyksillä asiantuntemusta päihde- ja mielenterveysongelmien esiintymisestä yhdessä

Yhdistykset kohtaavat ja auttavat merkittävässä määrin ihmisiä, joilla on sekä päihde- että mielenterveyteen liittyviä vaikeuksia, jotka putoavat helposti julkisen sektorin palveluista ja jotka tarvitsevat samanaikaisesti monenlaisia palveluita.

Joka toinen paikallinen päihde- ja mielenterveysyhdistys arvioi päihde- ja mielenterveysongelmien yhtäaikaisuuden merkittäväksi omassa kohderyhmässään.Yhdistysten kokemusta sektorirajat ylittävästä toiminnasta ja yhteistyöstä tulisi hyödyntää palveluiden kehittämisessä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon integraation suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tulokset selviävät Sari Jurvansuun ja Päivi Rissasen artikkelista, joka perustuu Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelman (MIPA) järjestökyselyyn.

Lisätietoa

Jurvansuu, S. & Rissanen, P. (2017). Päihde- ja mielenterveystyön yhdistäminen: sektorirajat ylittävä toiminta päihde- ja mielenterveysyhdistyksissä (pdf). Tietopuu: Katsauksia ja näkökulmia 2/2017.

Tutustu myös Tietopuussa

Tiivistelmä: Päihdehuollon avohoitoyksiköiden kyky hoitaa samanaikaisia päihde- ja mielenterveysongelmia
Tiivistelmä: Psykososiaalisten vaikeuksien kartoittaminen päihdekuntoutuksen aikana: PARADISE24-menetelmän käytettävyyden arviointi laitoskuntoutuksen työvälineenä
Opinnäytetyö: Kaksoisdiagnoosikuntoutujan työkyvyn arviointiprosessi – Toimintaterapian osuus Järvenpään sosiaalisairaalassa

Uutisarkisto »

Julkaisutyyppi: