Olet täälläEtusivu Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen toimintoihin osallistuminen lisää kansalaisten hyvinvointia

Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen toimintoihin osallistuminen lisää kansalaisten hyvinvointia

Tuore julkaisu Ihmisten äänellä: Järjestöjen tavoittamien kansalaisten hyvinvoinnin vajeet ja palvelun tarpeet tuo esiin, että järjestöjen toimintoihin ja palveluihin osallistuminen vaikuttaa kansalaisten hyvinvointiin ja elämäntilanteeseen monella tavoin myönteisesti. Päihde- ja mielenterveysjärjestöt tarjoavat merkittävän kohtaamisen foorumin.

MIPA-tutkimusohjelman toteuttaman hyvinvointikyselyn perusteella vertaistukea pidettiin toimintoihin hakeutumisen keskeisenä syynä ja kiitoksen aiheena. Toiminnan anneista keskeisiä olivat puolestaan tekeminen ja arjen tuki sekä onnistumisen kokemukset ja kokemus omasta tarpeellisuudesta. Päihde- ja mielenterveysjärjestöt tavoittavat laajasti kansalaisia. Heidän näkemystensä huomioon ottaminen on tärkeää, kun palveluja kehitetään.

Lisätietoa

Pitkänen T., Elovainio M., Jokelainen, S. & Tourunen J. (2017). Ihmisten äänellä: Järjestöjen tavoittamien kansalaisten hyvinvoinnin vajeet ja palvelun tarpeet. A-klinikkasäätiön raporttisarja 65. 

Tutustu myös Tietopuussa

Katsauksia ja näkökulmia -artikkeli: Matalan kynnyksen kohtaamispaikat edistävät hyvinvointia
Katsauksia ja näkökulmia -artikkeli: Vapaaehtoisten mielen hyvinvointi ja sitä edistävät tekijät
Tutkimusuutinen: Tutkimus: Kokemusasiantuntija- ja vertaistoimintaan osallistumisella on monia myönteisiä yhteyksiä hyvinvointiin

Uutisarkisto »

Pääteema: 
Julkaisutyyppi: