Olet täälläEtusivu Järjestöissä toivotaan suunnitelmallisuutta tutkimustiedon hyödyntämiseen

Järjestöissä toivotaan suunnitelmallisuutta tutkimustiedon hyödyntämiseen

Ihmisiä työskentelemässä pöydän äärellä.

Järjestöissä ei aina seurata ja koota tutkimustietoa suunnitelmallisesti. Tämä käy ilmi uudistuneen Tiimi-lehden Tutkittua-artikkelista.

Artikkelia varten Jouni Tourunen, Kimmo Hiltunen, Kristian Ketola ja Hanne Vikkula haastattelivat kymmenen eri päihde- ja mielenterveysalan järjestön työntekijöitä. Haastatteluiden tavoitteena oli kartoittaa tutkimustiedon hyödyntämistä, kokoamista ja tiedon tarpeita päihde- ja mielenterveysjärjestöissä. 

Haastatellut työntekijät suhtautuivat tutkimustietoon myönteisesti ja pitivät sitä tärkeänä osana järjestön toiminnan suunnittelua ja kehittämistä. Heidän mukaansa tietoa on tarjolla paljon, mutta resursseja ja aikaa rajoitetusti.

Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen työntekijät toivoivat yhteisiä käytäntöjä tutkimustiedon kokoamiseen ja käyttöön. Erityisesti tiedon ”louhijoille” ja muokkaajille olisi tarvetta. Tutkimustiedon hyödyntäminen osana johtamista edellyttää myös selkeää päätöksentekoa ja suunnitelmaa.

Lisätietoa 

Tutkimustiedon hyodyntäminen edellyttää suunnitelmallista johtamista (pdf). Teksti Jouni Tourunen, Kimmo Hiltunen, Kristian Ketola & Hanne Vikkula. Tiimi 1/2021, s. 26-27. 

Tiimi-lehti on A-klinikkasäätiön julkaisema päihdetyön erikoislehti, joka ilmestyy viisi kertaa vuodessa. Voit tilata Tiimi-lehden A-klinikkasäätiön sivuilta. Tiimin tutkittua -artikkelit julkaistaan myös sähköisesti Tietopuussa. Vanhemmat artikkelit löydät Tutkittua-osiosta. 

Uutisarkisto » 

Pääteema: 
Julkaisutyyppi: