Olet täälläEtusivu Päihde- ja mielenterveysjärjestöissä tunnetaan yhdenvertaisuutta. Kohdatuksi tuleminen edistää hyvinvointia

Päihde- ja mielenterveysjärjestöissä tunnetaan yhdenvertaisuutta. Kohdatuksi tuleminen edistää hyvinvointia

Julkaisun nimi: 
Päihde- ja mielenterveysjärjestöissä tunnetaan yhdenvertaisuutta. Kohdatuksi tuleminen edistää hyvinvointia
Tekijä: 
Valkonen, J.
Ingressi: 

Järjestöjen toimintaan osallistuminen lisää kokemusta kohdatuksi tulemisesta, mikä taas tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Julkaisukieli: 
Suomi
Julkaisumuoto: 
Ammatilliset lehdet
Liittyy hankkeeseen: 
Järjestötutkimus MIPA
Julkaisuvuosi: 
2018
Julkaisun tiedot: 

Valkonen, J. (2018) Päihde- ja mielenterveysjärjestöissä tunnetaan yhdenvertaisuutta. Kohdatuksi tuleminen edistää hyvinvointia. Tiimi 4/2018, s. 26-27.

Lyhyt kuvaus: 

MIPA-hanke toteutti kyselyn, jonka tarkoituksena oli selvittää järjestöjen toimintaan osallistuvien kokemuksia oman hyvinvoinnin edistämisestä. Kyselyyn vastasi avoimissa kohtaamispaikoissa käyviä ihmisiä, työllistettynä toimintaan osallistuvia, vertaisia, kokemusasiantuntijoita sekä vapaaehtoistyöntekijöitä (N=936).

Hyvinvointiin selkeästi vaikuttavaksi tekijäksi nousivat sosiaaliset tekijät, rentoutuminen ja huumori. Järjestöjen toimintaan liittyen kokemus siitä, että oli tullut kohdatuksi, edisti hyvinvointia. Järjestötoimintaan osallistuminen tukee siis yksilöiden hyvinvointia, sillä se vastaa tietyissä määrin ihmisten erilaisiin tarpeisiin.

Tulosten perusteella voidaan todeta, että järjestöissä on kiinnitettävä huomiota kohtaamisen toteutumiseen myös jatkossa tehokkuusvaatimusten lisääntyessä.

Julkaisun teema-alue: 
14. muu teema
Pääteema: 
Julkaisutyyppi: