Olet täälläEtusivu Kukkaa, amfea, subua ja essoja Huumausaineiden slanginimitykset Tor-verkon suomalaisella kauppapaikalla

Kukkaa, amfea, subua ja essoja Huumausaineiden slanginimitykset Tor-verkon suomalaisella kauppapaikalla

Julkaisun nimi: 
Kukkaa, amfea, subua ja essoja Huumausaineiden slanginimitykset Tor-verkon suomalaisella kauppapaikalla
Tekijä: 
Hämäläinen, L. & Ruokolainen, T.
Ingressi: 

Tutkimuksen tulokset osoittavat, että huumesanasto on monipuolista, mutta eroaa aiempien tutkimusten tiedoista. Tätä selittävät muutokset huumausaineiden tarjonnassa ja kielellisessä muodissa.

Julkaisukieli: 
Suomi
Julkaisumuoto: 
Yliopistollinen/sektoritutkimus
Julkaisuvuosi: 
2021
Julkaisun tiedot: 

Hämäläinen, Lasse & Ruokolainen, Teemu 2021: Kukkaa, amfea, subua ja essoja: Huumausaineiden slanginimitykset Tor-verkon suomalaisella kauppapaikalla. – Sananjalka 63 s. 130–153. https://doi.org/10.30673/sja.106615

Lyhyt kuvaus: 

Tutkimuksessa tarkasteltiin huumausaineiden nimityksiä Tor-verkossa toimineen Torilauta-huumekauppasivuston keskusteluissa. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, mitä yleisempiä nimityksiä eri huumausaineille on, miten nämä tiedot suhteutuvat aiempiin tutkimuksiin, ja millaisia tendenssejä huumeslangissa on tulosten perusteella nähtävissä.

Tutkimusaineisto koostui 3 000 viestistä, pääosin huumeiden myynti-ilmoituksista. Analyysin pääpaino oli slanginimityksissä, mutta analyysissa huomioitiin myös yleiskieliset nimitykset.

Tutkimuksen tulokset osoittavat, että huumesanasto on monipuolista: aineistossa esiintyi 91 yleiskielistä ja 204 slanginimitystä huumausaineille. Laittomasti valmistetuista huumausaineista käytettiin pääosin slanginimityksiä, kun taas lääkevalmisteista puhuttiin enimmäkseen niiden tuotenimillä. Kuitenkin yleisimmät niistä olivat saaneet myös vakiintuneita slanginimityksiä. 

Kaikkiaan aineiston antama kuva huumesanastosta erosi selvästi aiempien tutkimusten tiedoista, mitä selittävät muutokset niin huumausaineiden tarjonnassa kuin kielellisessä muodissa.
 

Linkki julkaisuun: 
avaa linkki tästä
Pääteema: 
Julkaisutyyppi: