Olet täälläEtusivu Esite C-Hepatiitista Verkko-Vinkki - Hankkeelle

Esite C-Hepatiitista Verkko-Vinkki - Hankkeelle

Julkaisun nimi: 
Esite C-Hepatiitista Verkko-Vinkki - Hankkeelle
Tekijä: 
Haapala, N., Martin, T. & Muukka, T.
Ingressi: 

C-hepatiittia sairastaa WHO:n arvion mukaan (vuonna 2015) noin 71 miljoona ihmistä, joka on prosentti kaikesta maailman väestöstä (World Health Organization 2017, 7). C-hepatiitti on siis maailmanlaajuisesti merkittävä ongelma.

Riskiryhmään kuuluvien ja tartunnan saaneiden sekä heidän omaistensa ja näiden ryhmien kanssa toimivien terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisten tiedon tarve on suuri. Sairaudesta ja siihen vaikuttavista elämäntavoista sekä ennaltaehkäisystä ja hoitomahdollisuuksita tarvitaan helposti saatavilla olevaa ja kaikille ymmärrettävässä muodossa löytyvää tietoa.

Julkaisukieli: 
Suomi
Julkaisumuoto: 
Ammattikorkeakoulun opinnäytetyö
Julkaisuvuosi: 
2018
Julkaisun tiedot: 

Laurea-ammattikorkeakoulu. Hoitotyön koulutusohjelma. Sairaanhoitaja (AMK)

Lyhyt kuvaus: 

Toiminnallinen opinnäytetyö tuotti tietoa C-hepatiitista. Opinnäytetyössä tehtiin esite, joka sisältää ajantasaista tietoa C-hepatiitista ja sen muuttuneista hoitokäytänteistä. Esite suunnattiin riskiryhmiin kuuluville, sairastuneille ja heidän läheisilleen. Se toimii myös tukena terveyden- ja sosiaalihuollon työntekijöiden toteuttaessa potilasohjausta ja neuvontaa C-hepatiitista.

Esite pohjautuu tietoperustaan sekä kokemusryhmän teemahaastatteluihin, joiden tarkoituksena oli saada kokemusperäisiä ajatuksia käytettäväksi esitteeseen sekä tietoa siitä, millainen esite palvelisi käyttäjää. Esitteen julkaisi A-Klinikkasäätiön Verkko-Vinkki -hanke painettuna materiaalina sekä verkossa.

Julkaisun teema-alue: 
14. muu teema
... mikä: 
c-hepatiitti
Julkaisutyyppi: