Olet täälläEtusivu 40+ Erään ikäluokan selviytymistarina

40+ Erään ikäluokan selviytymistarina

Julkaisun nimi: 
40+ Erään ikäluokan selviytymistarina
Tekijä: 
Pulkkinen, L., Fyrstén, S., Kinnunen, U., Kinnunen, M-L., Pitkänen, T. & Kokko, K.
Ingressi: 

Tutkimusseloste on kuvaus vuonna 1959 syntyneestä ikäluokasta sen päästyä keski-iän kynnykselle. Selosteessa valotetaan sellaisia ihmisten elämän keskeisiä puolia kuin perhettä, työtä, työttömyyttä, terveyttä, vapaa-aikaa ja suhtautumista elämään ja sen arvoihin sekä Suomea 1990-luvun alkupuolella koetelleesta lamasta selviytymistä.

Julkaisukieli: 
Suomi
Julkaisumuoto: 
Yliopistollinen/sektoritutkimus
Julkaisuvuosi: 
2003
Julkaisun tiedot: 

2003. Jyväskylän yliopisto, Psykologian laitoksen raportteja, 349

Lyhyt kuvaus: 

Tutkimusseloste on kuvaus vuonna 1959 syntyneestä ikäluokasta sen päästyä 40. ikävuoden paremmalle puolelle, keski-iän kynnykselle. Kuvaus perustuu otokseen, joka edustaa hyvin omaa ikäluokkaansa. Seloste pohjautuu Lapsesta aikuiseksi -tutkimuksen aineiston keruuseen 2001.

Selosteessa valotetaan sellaisia ihmisten elämän keskeisiä puolia kuin perhettä, työtä, työttömyyttä, terveyttä, vapaa-aikaa ja suhtautumista elämään ja sen arvoihin sekä Suomea 1990-luvun alkupuolella koetelleesta lamasta selviytymistä. Monien elämässä on ollut työttömyyden ja laman kokemuksia, joiden merkityksiä selosteessa tarkastellaan. Samoin selvitellään päihteiden käytön asemaa ihmisten elämäntavoissa. 

Avain/asiasanat: pitkittäistutkimus, perhe, terveys, työ, vapaa-aika, varhainen keski-ikä 

Linkki julkaisuun: 
avaa linkki tästä
Pääteema: 
Julkaisutyyppi: