Mielenterveys
Kun kohtaamispaikka suljettiin. Kävijöiden ja työntekijöiden kokemuksia koronapoikkeustilan vaikutuksista
TutkimusKohtaamispaikan sulkeminen maaliskuussa 2020 lisäsi kävijöiden kokemaa yksinäisyyttä, ahdistusta ja omaan psyykkiseen sairauteen liittyviä pelkoja. Arjesta katosivat mielekäs tekeminen ja turvaa antavat rutiinit. Tutkimus korostaa kohtaamispaikkojen tärkeää asemaa palvelujärjestelmässämme. Niiden sulkeminen vaarantaa kävijöiden hyvinvoinnin ja lisää vaikeuksien kasautumisen riskiä.
Päihde- ja mielenterveysongelmat kuormittavat toimintakykyä
Ammatilliset lehdetPäihde- ja mielenterveysongelmat vaikuttavat monin eri tavoin yksilön toimintakykyyn. Erityisesti psykososiaaliset toimintakyvyn vaikeudet koetaan hankalampina, kuin muissa häiriöryhmissä.
Yksikin kuolema on liikaa
Esiselvitys helsinkiläisten tai Helsingin alueella palveluita käyttävien 18–25-vuotiaiden aktiivisesti päihteitä käyttävien nuorten palveluiden rakenteista, palveluketjuista sekä palveluiden haasteista ja palvelujärjestelmän solmukohdiksi koetuista rakenteista. Lisäksi raportissa esitellään selvityksen kohderyhmälle kohdennetun toimipisteen mallinnusehdotus.
Päihteidenkäyttäjiin liittyvä stigma muuttuu hitaasti
Ammatilliset lehdetPäihteidenkäyttöön liittyvä voimakas häpeäleima vaikeuttaa riippuvuusongelmasta kärsivän elämää monin tavoin ulottuen esimerkiksi työ- ja opiskeluelämään sekä asumiseen. Valtaosa väestöstä ei esimerkiksi haluaisi asua päihteitä käyttävän naapurissa.
Päihde- ja mielenterveysongelmista kärsivät nuoret eivät ole yhtenäinen ryhmä
Ammatilliset lehdetAlle 30-vuotiaat samanaikaisesti päihde- ja mielenterveysongelmista kärsivät asiakkaat ovat erityinen asiakasryhmä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Oikea-aikainen ja yksilöllinen kohtaaminen erilaiset tarpeet huomioiden on ensiarvoista näiden nuorten auttamiseksi.
Nuorten yhteydenotot Nuortenlinkin Nettineuvontaan vuosina 2018-2021
OpinnäytetyöA-klinikkasäätiön Nuortenlinkin verkkovälitteiseen Nettineuvontapalveluun nuoret voivat lähettää nimettömiä viestejä, joihin ammattilaiset vastaavat. Opinnäytetyö tuotti tietoa neuvontapalvelun käyttäjien tarpeista, palvelun kysynnästä ja palvelun toteuttamiseen vaadittavasta ammattiosaamisesta.
Luontoavusteinen toiminta työhyvinvoinnin tukemisessa
Työelämän kasvavat vaatimukset leimaavat sosiaali- ja terveysalan työtä. Tutkimus osoitti, että organisaatiossa, jossa tehdään psyykkisesti kuormittavaa työtä, työntekijöiden työhyvinvointia voidaan tukea luontoavusteisella toiminnalla.
Päihdehoidossa olleiden nuorten mielenterveysongelmat vuoden seurantatutkimuksessa
TutkimustiivistelmäPäihdehoidossa tulee kiinnittää huomiota nuorten mielenterveysongelmiin ja sukupuolisidonnaisiin hoidon tarpeisiin.
Psykiatriset sairaalahoidot ja ei-päihde-ehtoiset psykiatriset diagnoosit päihdehoitoon hakeutuneilla: yhteydet kokonais- ja itsemurhakuolleisuuteen
TutkimustiivistelmäSuomalaisessa rekisteritutkimuksessa todettiin päihdeongelmien vuoksi hoitoon hakeutuneiden ihmisten kuolevan ennenaikaisesti ja itsemurhien olevan yleisiä. Vakava, sairaalahoitoa vaativa psykiatrinen sairastavuus oli yleistä ja erityisesti vakavat mielialahäiriöt olivat yhteydessä kohonneeseen itsemurhariskiin.
Mielihyvän tavoittelua vai todellisuuspakoa? Tarkastelussa addiktiokäyttäytymisen ja eskapismin välinen yhteys
TutkimustiivistelmäTodellisuuspakoisuudella eli eskapismilla tarkoitetaan todellisuuden tai tosielämän ongelmien välttelyä. Eskapismia pidetään tyypillisesti negatiivisena vaikuttimena, joka johtaa kielteisiin seurauksiin yhdistyessään päihteiden käyttöön tai muihin addiktiokäyttäytymisen muotoihin. Aiempi eskapismitutkimus perustuu pääasiassa pienillä tai rajatuilla otoksilla tehtyihin analyyseihin ilman kattavaa näkemystä eskapismin ja addiktioiden suhteesta.
Sivut
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- seuraava ›
- viimeinen »