Järjestötyö
Kohtaamispaikkojen asiakaspolkuihin liittyy monia erilaisia rooleja
UutinenAsiakkuus matalan kynnyksen kohtaamispaikoissa on vaihtelevaa ja moninaista. Toimijaroolien moninaisuutta ja myönteisiä siirtymiä voidaan tukea verkostoitumalla muiden yhteiskunnan toimijoiden kanssa.
Tutkimustiedon hyödyntämistä päihde- ja mielenterveysjärjestöissä voi vahvistaa tiedolla johtamisen näkökulmasta
UutinenPäihde- ja mielenterveysjärjestöjen työntekijät näkevät tärkeänä, että järjestöjen toiminta perustuu tutkittuun tietoon. Tietoa ei kuitenkaan aina seurata, koota tai hyödynnetä suunnitelmallisesti. Tämä käy ilmi Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelman (MIPA 2.0) julkaisusta, joka perustuu kymmenen järjestön työntekijöiden (N=28) ryhmähaastatteluaineistoon.
Tilaa uusi päihdetyön kehittämisen uutiskirje!
UutinenVuoden 2023 aikana A-klinikkasäätiön järjestölähtöisen päihdetyön kehittämistoiminta lanseeraa uuden uutiskirjeen.
Pienten päihde- ja mielenterveysalan järjestöjen tulevaisuus hyvinvointialueilla herättää huolta
UutinenHyvinvointialueiden valmistelijoiden sekä päihde- ja mielenterveysjärjestöjen työntekijöiden odotukset järjestöjen roolista hyvinvointialueilla ovat suhteellisen samanlaisia. Tietopuun Katsauksia ja näkökulmia -julkaisusarjan tutkimus osoittaa, että huolta kannetaan etenkin pienempien järjestöjen tulevaisuudesta hyvinvointialueilla.
Päihteitä käyttävien läheisten näkemykset palveluista kriittisiä
Blogi tai ajankohtaisartikkeliValtaosa läheisistä pitää perheenjäsenensä saamia päihdepalveluja riittämättöminä ja tiedonkulkua puutteellisena. Tietopuun Katsauksia ja näkökulmia -julkaisusarjan tutkimus osoittaa myös, että läheiset hakevat itselleen tukea satunnaisesti. Siihen vaikuttaa myös perheenjäsenen hoitosuhde.
Järjestötoiminta lisää osallistujien hyvinvointia laajasti
Ammatilliset lehdetPäihde- ja mielenterveysjärjestöjen palveluita käyttävät sekä muut toimintaan osallistuvat arvioivat toimintaa myönteisesti, minkä lisäksi toiminnan koetaan tukevan ja ylläpitävän hyvinvointia.
Päihde- ja mielenterveysjärjestöissä tunnetaan yhdenvertaisuutta. Kohdatuksi tuleminen edistää hyvinvointia
Ammatilliset lehdetJärjestöjen toimintaan osallistuminen lisää kokemusta kohdatuksi tulemisesta, mikä taas tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Poikkeustila pakotti järjestöt luomaan uusia tukimuotoja
Ammatilliset lehdetKoronapandemian aiheuttama poikkeustila vähensi fyysisiä kohtaamisia ja lisäsi verkkovälitteistä vuorovaikutusta järjestöjen matalan kynnyksen eri toimintamuodoissa. Ammattilaisten mukaan tilanne oli hankala erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevien auttamiseksi, mutta kokemus opetti ja jotkin käytännöt vakiintuivat.
Tutkimustiedon hyödyntäminen edellyttää suunnitelmallista johtamista
Ammatilliset lehdetPäihde- ja mielenterveysalan järjestöissä tutkimustietoa voidaan hyödyntää toiminnan moniin eri osa-alueisiin ja se voidaan nähdä organisaation perustana. Suunnitelmallisempi tiedon hyödyntäminen vaatii organisaatioilta panostusta.
Järjestöjen talous heikentynyt, mutta usko tulevaisuuteen säilynyt
Ammatilliset lehdetPäihde- ja mielenterveysalojen järjestöjen rahoitusmuotoja selvittäneessä MIPA 2.0 -tutkimusohjelman teettämässä kyselyssä selvitettiin suurten ja pienten päihde- ja mielenterveysalojen järjestöjen rahoitusmuotoja ja niissä tapahtuneita viimeaikaisia muutoksia. Kartoitus toteutettiin sähköisellä kyselyllä helmi- ja maaliskuussa 2021.
Sivut
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- seuraava ›
- viimeinen »