Olet täälläEtusivu Ajankohtaista Tapahtumat

Tapahtumat

A-klinikkasäätiö: Tulevaisuustyöpaja päihteiden käyttäjien kohtaamisesta ja asiakaslähtöisten palveluiden kehittämisestä 3.9.2019, Hki

Paikka: A-klinikkasäätiön keskustoimisto, Ratamestarinkatu 7A, 6 krs., Helsinki.

Kohtaatko työssäsi päihteitä käyttäviä ihmisiä tai haluatko kehittää asiakaslähtöisiä palveluita? Oletko miettinyt, miten voisit näissä tilanteissa toimia ja minkälaista apua, toimintamalleja ja yhteistyötä kaipaisit työsi tueksi?

Lapsuudenaikaiset haitalliset kokemukset (ACE) -konferenssi 7.10.2019, Espoo

Paikka: Hanasaari, Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo

Konferenssissa käsitellään lapsuudenaikaisten elämänkokemusten vaikutuksia lapsen tulevaisuuteen: elinikäiseen terveyteen ja hyvinvointiin sekä väkivallan käyttämiseen ja sen kohteeksi joutumiseen. Lisäksi esityksissä käydään läpi keinoja tunnistaa ja ehkäistä näitä kokemuksia sekä auttamisen ja tukemisen keinoja. Ymmärrys ilmiöön on kasvanut tutkimuksella, joka on kartoittanut lapsuuden haitallisten kokemusten (Adverse Childhood Experiences, ACEs) vaikutusta.

THL: Rahapelaaminen puheeksi -koulutus Helsingissä 23.5.2019

Paikka: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Mannerheimintie 166, Helsinki. Sali 2, sisäänkäynti A-talo

Koulutus lisää osallistujien valmiuksia tunnistaa ongelma, ottaa rahapelaaminen puheeksi sekä tukea pelaajia lyhytneuvonnan avulla. Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille sekä kaikille rahapelaamisen puheeksiotosta kiinnostuneille.

Kouluttajat: Sari Castrén (THL), Tapio Jaakkola (EHYT ry), Riikka Ränninranta (Peliklinikka) ja Otso Saariluoma (Peliklinikka).

Koulutus toteutetaan työpajana ja se on osallistujille ilmainen.

Päihdepäivät 8.-9.5.2019 Kulttuuritalolla Helsingissä

Paikka: Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, Helsinki

Päihdepäivien teemana on tänä vuonna: Jokainen on läheinen

Päihdepäivät on päihdeaiheinen koulutustapahtuma sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, vapaaehtoisille ja asiantuntijoille. 

Seminaarit on jaoteltu seuraaviin opintopolkuihin:

Hiljainen Köyhyys Turussa -seminaari 8.4.2019

Paikka: Turun Työväenopisto,  luentosalissa 1,  Kaskenkatu 5, 20700 Turku

Seminaari koostuu kolmesta luennosta. Luennoimassa ovat muun muassa Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen dosentti Johanna Kallio, Operaatio Ruokakassin toiminnanjohtaja Jari Niemelä sekä tutkimuspäällikkö Anna-Maria Isola THL:stä.

Verkostokehittäjät koulutus: Asuminen & Päihteet 25.3.2019, Helsinki

Paikka: Y-Säätiö, Pitkänsillanranta 3A, 8krs, Helsinki

Asuminen & Päihteet -koulutuksessa kuullaan laaja ja monipuolinen kirjo alustuksia aiheesta. Päivän teemaan johdattelee tutkija Riikka Perälä, jonka jälkeen nuorten päihteidenkäytöstä ja motivoinnin haasteista on kertomassa Suoja-Pirtti ry:n Tiina Koponen.

Osallisuus ja toimijuus – Järjestöjen työn merkitys ja vaikuttavuus näkyväksi 8.3.2019, Helsinki

Paikka: Diakonia ammattikorkeakoulu, Kyläsaarenkuja 2, 00580 Helsinki, huone 332 (3. kerros)

AHTS:n luento: Onko aika kypsä päihde- ja rahapelipolitiikan paradigman muutokseen? 26.2.2019

Paikka: Helsinki, Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, sali 505

Alkoholi- ja huumetutkijain seuran talviluennolla keskustellaan siitä, onko aika jo kypsä päihde- ja rahapelipolitiikan paradigman muutokseen. Luennon pitää sosiologian emeritusprofessori, pitkän linjan alkoholi- ja rahapelitutkija ja teoreetikko Pekka Sulkunen. Luennolla kartoitetaan alkoholi- ja rahapelipolitiikan historiaa ja yhtymäkohtia sekä kysytään, onko kansanterveysnäkökulma jo aikansa elänyt kun puhutaan himojen hillinnästä ja hallinnasta, siis päihteiden ja pelaamisen sääntelystä.

Aamiaisseminaari huumehoidon avopalveluiden uudistamisesta 11.2.2019 Tampere

Paikka: Tampereen kaupungin valtuustosali, Aleksis Kiven katu 14-16, Tampere

Aamiaisseminaarissa kuullaan ja keskustellaan huumehoidon uudistuneista palveluista, hoidon murroksesta ja mahdollisuuksista. Seminaarissa tutustutaan Tampereen Kukaan ei putoa -palvelumalliin ja sen avulla saavutettuihin tuloksiin. 

Asiakkaat ja sote: Kohtaamisten kehässä 7.2.2019 Hki

Paikka:  THL, Mannerheimintie 166A, Helsinki

Terveyden ja hyinvoinnin laitoksen järjestämän tapahtuman tavoitteena on lisätä yhteistä ymmärrystä asiakkaan kohtaamisesta ja vahvistaa asiakkaiden roolia sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä yhdessä ammattilaisten kanssa.

Seminaari kokoaa jo neljännen kerran yhteen eri alojen asiantuntijoita vaikuttamaan sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämistyöhön. Seminaari on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, päättäjille ja potilas- ja kansalaisjärjestöille.

Soste ry: Joustava perusturva -julkistamistilaisuus 28.1.2019

Paikka: SOSTE, Yliopistonkatu 5, Helsinki. Jungman, 6. kerros.

SOSTEn ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen periaatteet perusturvan uudistamiseksi julkistetaan 28.1. aamukahvitilaisuudessa. Tilaisuudessa kuullaan, miten perusturvaa pitäisi uudistaa ja lisäksi itse julkaisu on jaossa kaikille osallistujille.

Kaikki mitä olet halunnut tietää rahapeliriippuvuudesta -seminaari 22.1.2019 Vaasa

Paikka: Vaasan Ammattikorkeakoulu, Alere, Florence Auditorio, Wolffintie 31, 65200 Vaasa

VAMK, Pohjanmaan Sosiaalipsykiatrinen yhdistys, Vaasan kaupunki ja KoKoA ry järjestävät yhteistyössä seminaarin, jossa on ammattilais- ja kokemusasiantuntijapuheenvuoroja peliriippuvuuteen ja rahapeliongelmaan liittyen. Seminaarissa pohditaan muun muassa seuraavia kysymyksiä: Mitä tapahtuu, kun peliautomaatin kilinä ja kolina valtaa mielen? Miltä tuntuu, kun vuokrarahat ”katosivat”? Miten ihmeessä sinua voisin auttaa? Miten tämän kaiken kanssa voi ylipäänsä elää?

Tieteen päivät: Riippuvuuden rajalla – riski, rohkeus ja uhkarohkeus -sessio 9.1.2019 Hki

Paikka: Pieni juhlasali, Helsingin yliopiston päärakennus

Tieteen päivillä järjestettävässä sessiossa lähestytään riippuvuuskeskustelua epätavallisista näkökulmista. Totuttuja ajattelumalleja ravistellaan ja yksinkertaisia totuuksia kyseenalaistetaan. Huomio keskittyy tavanomaisten kansanterveys- ja yksilönäkökulmien sijaan politiikkaan ja kulttuuriin.

Session puheenjohtajana toimii professori Pauliina Raento Tampereen yliopistosta.

AHTS: Vaikuttamista ja vastarintaa – miten päihteistä pitäisi viestiä? 3.12.2018

Paikka: Tieteidentalo, Kirkkokatu 6, Sali 404

Alkoholi- ja huumetutkijain seuran järjestämässä Vaikuttamista ja vastarintaa -seminaarissa esitellään ja pohditaan 2010-luvun päihdeviestintää. Ketkä sitä tekevät, mistä lähtökohdista, millä pyrkimyksillä ja seurauksilla? Mitkä ovat päihdeviestinnän mahdollisuudet ja suhde muihin päihdepolitiikan keinoihin? Seminaarin puhujat ovat päihdetutkimuksen ja -viestinnän huippuasiantuntijoita. 

Seminaari on seuran jäsenmaksun maksaneille jäsenille maksuton ja muille osallistumismaksu on 20 euroa. 

Uudesta alkoholi-, tupakka, huume- ja rahapelitiedosta virtaa ehkäisevään työhön alueilla ja kunnissa -yhteistyöseminaari 6.11.2018

Paikka: THL, Mannerheimintie 166, Helsinki, A-talon pääsisäänkäynti, salit 1-3

Miltä näyttävät päihdeolot Suomessa vuonna 2018? Mihin kunnissa ja alueilla kannattaa panostaa suunnan kääntämiseksi? Seminaarin tavoitteena on tarjota tuoretta tutkittua alkoholi-, tupakka, huume- ja rahapelitietoa päätösten tueksi tulevissa maakunnissa.

Tilaisuus on suunnattu ehkäisevän päihdetyön toimijoille, viranomaisille ja yleishyödyllisille yhteisöille kansallisesti, alueilla ja kunnissa. 

Työelämä ja muuttuva päihdekuva -seminaari Hämeenlinnassa 5.11.2018

Paikka: Verkatehdas, BioRex sali 1, Paasikiventie 2, Hämeenlinna

AHTS: Ketä autat pelaamalla? Rahapelien voittajat ja häviäjät Euroopassa -seminaari 9.10.2018

Paikka:  Säätytalo, Snellmaninkatu 9-11, Helsinki.

Rangaistusseuraamukset ja sosiaali- ja terveyspalvelut -seminaari 20.9.2018, Vantaa

Paikka: Rikosseuraamusalan koulutuskeskus Tikkurilassa, Vernissakatu 2A, Vantaa.

Miten vankilasta vapautuvat pääsevät palveluihin? Mitä päihde- ja mielenterveyslainsäädännön uudistus merkitsee rikosseuraamusasiakkaille? Miten rikosseuraamusasiakkaiden perheiden tarpeet on huomioitu?  Seminaarissa tarkastellaan näitä kysymyksiä Rikosseuraamuslaitoksen, (maa)kuntien ja järjestöjen näkökulmasta. 

Vantaan Päihdefoorumi: Osallisuus ja asiakaslähtöisyys 13.9.2018

Paikka:  Monitoimikeskus Lumo, Urpiaisentie 14, Vantaa

Vantaan Päihdefoorumi tarjoaa tietoa ja menetelmiä osallisuuteen ja asiakkaiden huomiointiin. Tapahtuma on suunnattu asiakastyötä tekeville työntekijöille, yhdistyksille ja osallisuudesta ja asiakaslähtöisyydestä kiinnostuneille. Vapaa pääsy & kahvit aamulla ja iltapäivällä.

THL:n järjestämä Näin Suomi juo -seminaari 5.9.2018, Helsinki

Paikka: THL, Mannerheimintie 166, Helsinki, A-talon pääsisäänkäynti, salit 2 ja 3