Olet täälläEtusivu Ajankohtaista Tapahtumat

Tapahtumat

Poikkeustilanne muutti sosiaalityötä – miten asiakkaat pärjäävät? -webinaari 17.6.2020

Paikka: webinaari, linkki lähetetään tapahtumaan ilmoittautuneille

Vuoden 2020 sosiaalibarometrin tulokset julkaistaan 3.7.2020. Sosiaalibarometrin tulokset käsittelevät koronaviruspandemian sosiaalisia vaikutuksia ja se toteutettiin poikkeuksellisesti yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. 

SOSTEn webinaarissa esitellään sosiaalibarometrin alustavia tuloksia. 500:n sosiaalityöntekijän vastauksista ilmenee, miten koronakriisi on vaikuttanut sosiaalityön asiakkaisiin ja miten heitä on pystyttä tavoittamaan poikkeustilanteen aikana. 

Innokylän verkkoklinikat 12.6., 24.6. ja 26.6.2020

Paikka: etätapahtuma, linkki lähetetään tapahtumaan ilmoittautuneille

Vanha Innokylä suljetaan kokonaan 30.6.2020. Kesäkuussa järjestetään kolme verkkoklinikkaa, joiden tarkoituksena on auttaa vanhan palvelun käyttäjiä siirtämään toimintamallit uuteen verkkopalveluun. Verkkoklinikalla vastataan kysymyksiin tietojen siirtoon liittyen sekä autetaan etsimään palveluun hukkuneita materiaaleja.

Viestintää tuplarytmihäiriön maailmassa -webinaari 11.6.2020

Paikka: Webinaari Zoom-palvelussa

Sosten Yhdessä eteenpäin -webinaarisarjan seuraava aihe on viestintä muuttuvassa yhteiskunnassa. Viestinnälle asettaa haasteita muun muassa kasvava viestitulva, muutosnopeus ja läpinäkyvyyden vaatimus. Webinaarin puhujana on Taru Tujunen Ellun kanat -muutostoimistosta. 

Ilmoittaudu mukaan Sosten verkkosivuilta viimeistään 10.6. Tapahtuma on maksuton. 

Asiakasmaksut - Ihmisen ääni kuuluville -verkkokeskustelu 9.6.2020

Paikka: Verkkokeskustelu Teams-palvelussa

Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto (EAPN-Fin) järjestää keskustelutilaisuuden sairastumisen hinnasta. Keskustelutilaisuus pohjautuu Terveys ja köyhyys -työryhmän asiakasmaksuraporttiin, jossa selvitettiin millainen vaikutus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuilla, toimeentulotuen Kela-siirrolla sekä perintätoimilla on ollut paljon sairastavien ihmisten arjessa. 

Voiko väkivaltaisuuteen vaikuttaa? -seminaari 4.6.2020

Paikka: Rikosseuraamusalan koulutuskeskus, Vernissakatu 2, Tikkurila tai webinaari

Kriminaalihuollon tukisäätiö, Rikosseuraamuslaitos, Suomen Sosiaalioikeudellinen Seura ja Vankiterveydenhuolto järjestävät koko päivän kestävän seminaarin aiheesta Voiko väkivaltaisuuteen vaikuttaa? Seminaarissa käsitellään muun muassa väkivaltariskien tunnistamista, konfliktien vähentämistä laitosolosuhteissa ja naiserityistä väkivaltatyötä. 

The effects of the corona pandemic on alcohol consumption, smoking and drug treatment services -webinaari 2.6.2020

Paikka: Webinaari Adobe Connect-palvelussa

Nordic Welfare Centren webinaarin aiheena on, miten koronapandemia on vaikuttanut alkoholin, tupakan ja huumeiden käyttöön. Webinaari pohjautuu ajankohtaiseen tutkimukseen sekä käytännön kokemukseen tilanteesta. Tapahtuma pidetään englanniksi. 

Saavutettava viestintä verkossa ja somessa -webinaari 28.5.2020

Paikka: Webinaari Zoom-palvelussa

SOSTEn webinaarissa käsitellään mediasisältöjen saavutettavuutta. EU:n saavutettavuusdirektiivi asettaa julkisyhteisöjen tai julkista rahoitusta saavien verkkopalveluille saavutettavuuteen liittyviä vaatimuksia. Vanhoilla verkkosivuilla muutokset tulisi olla tehtyinä syyskuussa 2020. Webinaarissa annetaan konkreettisia ohjeita saavutettavan sisällön tuottamiseen ja esimerkiksi kuvioiden, taulukoiden ja infograafien sanoittamiseen. Webinaarin puhujana on Humanistisen ammattikorkeakoulun viestintäpäällikkö Jarmo Röksä.

Hyvät käytännöt korona-aikaan -webinaari 28.5.

Paikka: Webinaari Teams-palvelussa

Päihdetoimijoiden valtakunnallinen yhteistyöverkosto PÄIVYT järjestää webinaarin hyväksi havaituista käytännöistä hoitotyössä koronaepidemian aikaan. Webinaarissa vaihdetaan eri tahojen kuulumisia sekä päihdepalveluiden toimintaan liittyviä kokemuksia poikkeusoloissa. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 17.5. Lisätietoa saat PÄIVYTin sivuilta. 

Lisää tapahtumia »

Kohti vaikuttavuuslähtöistä toimintaa -webinaari 20.5.

Paikka: Webinaari Zoom-palvelussa

Suomen Sosiaali ja terveys ry SOSTEn järjestämässä webinaarissa käsitellään toiminnan vaikuttavuutta ja sen taloudellisten ja inhimillisten hyötyjen realisoimista. Luennoitsijana toimii Mika Pyykkö työ- ja elinkeinoministeriöstä. 

Ota uusi Innokylä käyttöön – webinaari 14.5.2020

Paikka: Webinaari Zoom-alustalla.

Suomen Sosiaali ja terveys ry SOSTE järjestää webinaarin uudistuneesta Innokylä-sivustosta. Innokylä on avoin kehittämisen ja tiedon jakamisen ympäristö, joka tarjoaa tietoa ja työkaluja kehittämistyön eri vaiheisiin. 

Ota selvää kannabiksesta -keskustelutuokiot 23.4.–4.6.

Paikka: Etätapaaminen Zoom-alustalla.

Kannabisinterventio nuorille kannabiksen käyttäjille -hanke järjestää keväällä kuusi Ota selvää kannabiksesta -keskustelutuokiota. Tuokion aluksi hanketyöntekijä tai asiantuntija taustoittaa aihetta, jonka jälkeen luvassa on vapaata keskustelua. Tukioihin voi osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet, mutta erityisesti ne on suunnattu kannabista käyttäviä nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille.

Kevään tuokioiden aikataulu ja teemat:

Meillä saa puhua kannabiksesta – Tukea ja työvälineitä kannabiksen käytön puheeksi ottoon -koulutukset 22.4.–27.5.2020

Paikka: Etäkoulutus Zoom-alustalla.

Kannabisinterventio nuorille kannabiksen käyttäjille -hanke järjestää keväällä 2020 verkkokoulutuksia kannabiksen käytön puheeksi otosta. Koulutuksessa saa muun muassa tietoa kannabiksesta, interventiosta sekä hyödyllisiä työkaluja oman työn tueksi. Koulutuksia järjestetään keskiviikkoisin 22.4.–27.5. klo 13.00–15.00.

Naisten päihde- ja vankilatyön verkostopäivät 18.-19.3.2020, Jyväskylä

Paikka:Jyväskylän Kristillinen opisto, Sululantie 28, Jyväskylä.

HUOM! Tapahtuma on peruttu koronavirustilanteen takia.

Naiserityisen ja sukupuolisensitiivisen päihde- ja kriminaalityön päivien teemana on vaietut tunteet. 

Tee se itse! Kansalaistoiminta huumepolitiikan suunnannäyttäjänä 6.3.2020, Helsinki

Paikka: Kalliolan Setlementtitalon auditorio (Sturenkatu 11, Helsinki).

Kotiin ja osaksi yhteiskuntaa! Vapautuvien asumisen tuen verkoston 10 v. juhlaseminaari 25.3.2020, Kuopio

Paikka: Kuopio, Sokos hotelli Puijonsarvi, kokoustila Puikkari

HUOM! Tapahtuma on peruttu.

Vapautuvien asumisen tuen verkosto (VAT-verkosto) järjestää juhlaseminaarin, jossa kuullaan monipuolisia puheenvuoroja asumisen ja arjen tuesta sekä osallisuuden vahvistamisesta. Seminaarissa kuullaan myös järjestökentän tärkeästä roolista rikostaustaisten tukityössä ja sosiaalisten suhteiden merkityksestä rikoksista irtautumisessa.

AHR ry:n seminaari: 30 vuotta toisesta huumeaallosta: mikä muuttui? 26.2.2020, Helsinki

Paikka: Säätytalo, Snellmaninkatu 9-11, Helsinki

Alkoholi-, huume- ja rahapelitutkimuksen seuran 60-vuotisjuhlavuoden aloittaa talviseminaari, jossa keskustellaan päihteiden käytön, hoidon ja päihdetutkimuksen muutoksesta 1990-luvulla alkaneen toisen huumeaallon jälkeen. Puhujina on kaksi suomalaisen päihdetutkimuksen keskeistä vaikuttajaa, sosiaalipsykologian professori emerita, riippuvuustutkija Anja Koski-Jännes ja oikeuskemian professori emeritus Erkki Vuori.

Ikääntyminen ja päihteet -seminaari 27.2.2020, Helsinki

Paikka: Myllypuron kampus, Myllypurontie 1, Helsinki. Auditorio: MPA1010.

Seminaarissa voit lisätä ymmärrystä päihteiden käytön syistä ja seurauksista sekä erilaisista tavoista lisätä mielen hyvinvointia ikääntyessä.

Kohderyhmä: Ikäihmiset, läheiset, ammattilaiset, opiskelijat ja muut asiasta kiinnostuneet

Katso Ikääntyminen ja päihteet -seminaarin ohjelma ja ilmoittaudu to 20.2.2020 mennessä.

Seminaari pohjoismaisesta kannabispolitiikasta ja -lainsäädännöstä 23.1.2020, Helsinki

Paikka: Pohjoismainen kulttuuripiste, TING-sali, Kaisaniemenkatu 9, Helsinki

Tulisiko kannabiksen käytön rangaistavuudesta luopua? Pohjoimaisen hyvinvointikeskuksen järjestämässä ilmaisessa aamiaisseminaarissa keskustellaan kannabiksesta ja sitä koskevan mahdollisen uuden lainsäädännön tarpeesta Suomessa.

AHR:n seminaari 8.1.2020: Haittojen vähentämisen 2020-luku. Miltä haittojen vähentäminen näyttää Suomessa tänään ja tulevaisuudessa?

Paikka: Tieteiden talo, Helsinki, Kirkkokatu 6, sali 505

Alkoholi-, huume-, ja rahapelitutkimuksen seuran järjestämässä seminaarissa tarkastellaan haittojen vähentämisen politiikan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityskulkuja. 

Miten hallitusohjelma vastaa köyhyyden haasteeseen? 27.11.2019 Helsinki

Paikka: Eduskunta, Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, 00100 Helsinki

Tilaisuudessa keskustellaan siitä, miten hallitusohjelman kirjaukset vaikuttavat köyhyyteen. Miten hallitusohjelma vaikuttaa perusturvaan? Miltä kirjaukset näyttävät pienituloisen arjen näkökulmasta? Tilaisuudessa kuullaan myös Sosiaalibarometrin tuoreita tuloksia.

Tilaisuuden järjestää Eduskunnan Köyhyysryhmä, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, EAPN-Fin Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto ja Kuka kuuntelee köyhää -verkosto.