Olet täälläEtusivu Ajankohtaista Tapahtumat

Tapahtumat

Seminaari pohjoismaisesta kannabispolitiikasta ja -lainsäädännöstä 23.1.2020, Helsinki

Paikka: Pohjoismainen kulttuuripiste, TING-sali, Kaisaniemenkatu 9, Helsinki

Tulisiko kannabiksen käytön rangaistavuudesta luopua? Pohjoimaisen hyvinvointikeskuksen järjestämässä ilmaisessa aamiaisseminaarissa keskustellaan kannabiksesta ja sitä koskevan mahdollisen uuden lainsäädännön tarpeesta Suomessa.

AHR:n seminaari 8.1.2020: Haittojen vähentämisen 2020-luku. Miltä haittojen vähentäminen näyttää Suomessa tänään ja tulevaisuudessa?

Paikka: Tieteiden talo, Helsinki, Kirkkokatu 6, sali 505

Alkoholi-, huume-, ja rahapelitutkimuksen seuran järjestämässä seminaarissa tarkastellaan haittojen vähentämisen politiikan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityskulkuja. 

Monimuotoinen palveluohjaus - Palveluohjauksen valtakunnallinen kehittämispäivä 11.12.2019 Helsinki

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11, Helsinki

Palveluohjaukselle ei Suomessa ole vakiintunutta määritystä. Tästä syystä palveluohjaustoimintaa toteutetaan hyvin erilaisella työotteella. Yhtäältä se voi olla asiakaslähtöistä ja toimivaa, toisaalta lähinnä järjestelmän päämääriä toteuttavaa, palvelujen massatuotantoa pohjustavaa toimintaa. Päivän aikana tutustutaan perheen ja asiakkaan tavoitteisiin perustuvien palveluohjauksen malleihin. Lisäksi päivän aikana on pyheenvuoro myös Palveluohjauksesta päihteitä käyttävien sairaala-asiakkaiden parissa. 

Miten hallitusohjelma vastaa köyhyyden haasteeseen? 27.11.2019 Helsinki

Paikka: Eduskunta, Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, 00100 Helsinki

Tilaisuudessa keskustellaan siitä, miten hallitusohjelman kirjaukset vaikuttavat köyhyyteen. Miten hallitusohjelma vaikuttaa perusturvaan? Miltä kirjaukset näyttävät pienituloisen arjen näkökulmasta? Tilaisuudessa kuullaan myös Sosiaalibarometrin tuoreita tuloksia.

Tilaisuuden järjestää Eduskunnan Köyhyysryhmä, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, EAPN-Fin Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto ja Kuka kuuntelee köyhää -verkosto.

Asunto ensin -koulutus 6.11.2019, Helsinki

Paikka: Y-Säätiö, Pitkänsillanranta 3A, 8. krs

Koulutuksessa perehdytään ja syvennetään tuntemusta Asunto ensin -periaatteesta ja sen laatusuosituksista. Lisäksi Maria Nuutinen ja Sofia Uuksulainen Valkonauha ry:n Liisankodista tulevat puhumaan asiakkaan kohtaamisesta.

Koulutus on maksuton. Etäosallistuminen on myös mahdollista.

Omaisten hyvinvointi ja tuen tarpeet -seminaari ja järjestötyöpaja 6.11.2019 Helsingissä

Paikka: Diakonia-ammattikorkeakoulu, Kyläsaarenkuja 2, 00580 Helsinki

Nordan-konferenssi: Alcohol and drugs in a changing society 11.-12.10.2019 Helsingissä

Paikka: Hotelli Arthur, Vuorikatu 19, Helsinki. 

Kansainvälinen päihdealan asiantuntijakonferenssi, jossa etsitään vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Mikä on pohjoismaisen alkoholipolitiikan tulevaisuus? Murtuvatko monopolit? Entä mitä Pohjois-Amerikan huumepolitiikassa oikein tapahtuu? Mihin päihdepolitiikka EU:ssa on menossa? Miten päihdehaittoja vähennetään tehokkaasti?

Puhujia huippuasiantuntijoita mm.:

Naisten päihde- ja vankilatyön verkostopäivät 1.-2.10.2019 Helsingissä

Paikka: Helsingin seurakuntayhtymä, Engel-Sali, Kolmas linja 22, 00530 Helsinki

Naiserityisen ja sukupuolisensitiivisen päihde- ja kriminaalityön teemapäivät pidetään ensimmäistä kertaa Helsingissä. Verkostopäivillä pohditaan, mitä on naiserityisyys päihde- ja vankilatyössä. Yhtenä näkökulmana tarkastellaan, miten työntekijä voi kannatella omaa suruaan ja elämäänsä haastavien työkysymysten keskellä. 

AHR ry: Päihde- ja rahapelitrendit – Mitä Suomessa tapahtuu? -seminaari 24.9.2019, Helsinki

Paikka: Tieteiden talo, Helsinki, Kirkkokatu 6, sali 505

Irti Huumeista ry:n avoin keskustelutilaisuus huumestrategiasta 6.9.2019, Helsinki

Paikka: Helsingin keskustakirjasto Oodin Kino Regina

Huumestrategiaa-tilaisuudessa keskustellaan huumetilanteen muutoksesta ja toimenpiteistä, joilla huumehaasteisiin voidaan vastata. Keskustelutilaisuus on avoin kaikille huumepoliittisesta keskustelusta kiinnostuneille ihmisille, huumeiden käyttäjien läheisille, erialojen ammattilaisille, päättäjille, median edustajille, käyttäjille ja toipujille.

A-klinikkasäätiö: Tulevaisuustyöpaja päihteiden käyttäjien kohtaamisesta ja asiakaslähtöisten palveluiden kehittämisestä 3.9.2019, Hki

Paikka: A-klinikkasäätiön keskustoimisto, Ratamestarinkatu 7A, 6 krs., Helsinki.

Kohtaatko työssäsi päihteitä käyttäviä ihmisiä tai haluatko kehittää asiakaslähtöisiä palveluita? Oletko miettinyt, miten voisit näissä tilanteissa toimia ja minkälaista apua, toimintamalleja ja yhteistyötä kaipaisit työsi tueksi?

Lapsuudenaikaiset haitalliset kokemukset (ACE) -konferenssi 7.10.2019, Espoo

Paikka: Hanasaari, Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo

Konferenssissa käsitellään lapsuudenaikaisten elämänkokemusten vaikutuksia lapsen tulevaisuuteen: elinikäiseen terveyteen ja hyvinvointiin sekä väkivallan käyttämiseen ja sen kohteeksi joutumiseen. Lisäksi esityksissä käydään läpi keinoja tunnistaa ja ehkäistä näitä kokemuksia sekä auttamisen ja tukemisen keinoja. Ymmärrys ilmiöön on kasvanut tutkimuksella, joka on kartoittanut lapsuuden haitallisten kokemusten (Adverse Childhood Experiences, ACEs) vaikutusta.

THL: Rahapelaaminen puheeksi -koulutus Helsingissä 23.5.2019

Paikka: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Mannerheimintie 166, Helsinki. Sali 2, sisäänkäynti A-talo

Koulutus lisää osallistujien valmiuksia tunnistaa ongelma, ottaa rahapelaaminen puheeksi sekä tukea pelaajia lyhytneuvonnan avulla. Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille sekä kaikille rahapelaamisen puheeksiotosta kiinnostuneille.

Kouluttajat: Sari Castrén (THL), Tapio Jaakkola (EHYT ry), Riikka Ränninranta (Peliklinikka) ja Otso Saariluoma (Peliklinikka).

Koulutus toteutetaan työpajana ja se on osallistujille ilmainen.

Päihdepäivät 8.-9.5.2019 Kulttuuritalolla Helsingissä

Paikka: Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, Helsinki

Päihdepäivien teemana on tänä vuonna: Jokainen on läheinen

Päihdepäivät on päihdeaiheinen koulutustapahtuma sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, vapaaehtoisille ja asiantuntijoille. 

Seminaarit on jaoteltu seuraaviin opintopolkuihin:

Hiljainen Köyhyys Turussa -seminaari 8.4.2019

Paikka: Turun Työväenopisto,  luentosalissa 1,  Kaskenkatu 5, 20700 Turku

Seminaari koostuu kolmesta luennosta. Luennoimassa ovat muun muassa Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen dosentti Johanna Kallio, Operaatio Ruokakassin toiminnanjohtaja Jari Niemelä sekä tutkimuspäällikkö Anna-Maria Isola THL:stä.

Verkostokehittäjät koulutus: Asuminen & Päihteet 25.3.2019, Helsinki

Paikka: Y-Säätiö, Pitkänsillanranta 3A, 8krs, Helsinki

Asuminen & Päihteet -koulutuksessa kuullaan laaja ja monipuolinen kirjo alustuksia aiheesta. Päivän teemaan johdattelee tutkija Riikka Perälä, jonka jälkeen nuorten päihteidenkäytöstä ja motivoinnin haasteista on kertomassa Suoja-Pirtti ry:n Tiina Koponen.

Osallisuus ja toimijuus – Järjestöjen työn merkitys ja vaikuttavuus näkyväksi 8.3.2019, Helsinki

Paikka: Diakonia ammattikorkeakoulu, Kyläsaarenkuja 2, 00580 Helsinki, huone 332 (3. kerros)

AHTS:n luento: Onko aika kypsä päihde- ja rahapelipolitiikan paradigman muutokseen? 26.2.2019

Paikka: Helsinki, Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, sali 505

Alkoholi- ja huumetutkijain seuran talviluennolla keskustellaan siitä, onko aika jo kypsä päihde- ja rahapelipolitiikan paradigman muutokseen. Luennon pitää sosiologian emeritusprofessori, pitkän linjan alkoholi- ja rahapelitutkija ja teoreetikko Pekka Sulkunen. Luennolla kartoitetaan alkoholi- ja rahapelipolitiikan historiaa ja yhtymäkohtia sekä kysytään, onko kansanterveysnäkökulma jo aikansa elänyt kun puhutaan himojen hillinnästä ja hallinnasta, siis päihteiden ja pelaamisen sääntelystä.

Aamiaisseminaari huumehoidon avopalveluiden uudistamisesta 11.2.2019 Tampere

Paikka: Tampereen kaupungin valtuustosali, Aleksis Kiven katu 14-16, Tampere

Aamiaisseminaarissa kuullaan ja keskustellaan huumehoidon uudistuneista palveluista, hoidon murroksesta ja mahdollisuuksista. Seminaarissa tutustutaan Tampereen Kukaan ei putoa -palvelumalliin ja sen avulla saavutettuihin tuloksiin. 

Asiakkaat ja sote: Kohtaamisten kehässä 7.2.2019 Hki

Paikka:  THL, Mannerheimintie 166A, Helsinki

Terveyden ja hyinvoinnin laitoksen järjestämän tapahtuman tavoitteena on lisätä yhteistä ymmärrystä asiakkaan kohtaamisesta ja vahvistaa asiakkaiden roolia sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä yhdessä ammattilaisten kanssa.

Seminaari kokoaa jo neljännen kerran yhteen eri alojen asiantuntijoita vaikuttamaan sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämistyöhön. Seminaari on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, päättäjille ja potilas- ja kansalaisjärjestöille.