Olet täälläEtusivu Ajankohtaista Tapahtumat

Tapahtumat

Naisten päihde- ja vankilatyön verkostopäivät 18.-19.3.2020, Jyväskylä

Paikka:Jyväskylän Kristillinen opisto, Sululantie 28, Jyväskylä.

HUOM! Tapahtuma on peruttu koronavirustilanteen takia.

Naiserityisen ja sukupuolisensitiivisen päihde- ja kriminaalityön päivien teemana on vaietut tunteet. 

Tee se itse! Kansalaistoiminta huumepolitiikan suunnannäyttäjänä 6.3.2020, Helsinki

Paikka: Kalliolan Setlementtitalon auditorio (Sturenkatu 11, Helsinki).

Kotiin ja osaksi yhteiskuntaa! Vapautuvien asumisen tuen verkoston 10 v. juhlaseminaari 25.3.2020, Kuopio

Paikka: Kuopio, Sokos hotelli Puijonsarvi, kokoustila Puikkari

HUOM! Tapahtuma on peruttu.

Vapautuvien asumisen tuen verkosto (VAT-verkosto) järjestää juhlaseminaarin, jossa kuullaan monipuolisia puheenvuoroja asumisen ja arjen tuesta sekä osallisuuden vahvistamisesta. Seminaarissa kuullaan myös järjestökentän tärkeästä roolista rikostaustaisten tukityössä ja sosiaalisten suhteiden merkityksestä rikoksista irtautumisessa.

AHR ry:n seminaari: 30 vuotta toisesta huumeaallosta: mikä muuttui? 26.2.2020, Helsinki

Paikka: Säätytalo, Snellmaninkatu 9-11, Helsinki

Alkoholi-, huume- ja rahapelitutkimuksen seuran 60-vuotisjuhlavuoden aloittaa talviseminaari, jossa keskustellaan päihteiden käytön, hoidon ja päihdetutkimuksen muutoksesta 1990-luvulla alkaneen toisen huumeaallon jälkeen. Puhujina on kaksi suomalaisen päihdetutkimuksen keskeistä vaikuttajaa, sosiaalipsykologian professori emerita, riippuvuustutkija Anja Koski-Jännes ja oikeuskemian professori emeritus Erkki Vuori.

Ikääntyminen ja päihteet -seminaari 27.2.2020, Helsinki

Paikka: Myllypuron kampus, Myllypurontie 1, Helsinki. Auditorio: MPA1010.

Seminaarissa voit lisätä ymmärrystä päihteiden käytön syistä ja seurauksista sekä erilaisista tavoista lisätä mielen hyvinvointia ikääntyessä.

Kohderyhmä: Ikäihmiset, läheiset, ammattilaiset, opiskelijat ja muut asiasta kiinnostuneet

Katso Ikääntyminen ja päihteet -seminaarin ohjelma ja ilmoittaudu to 20.2.2020 mennessä.

Seminaari pohjoismaisesta kannabispolitiikasta ja -lainsäädännöstä 23.1.2020, Helsinki

Paikka: Pohjoismainen kulttuuripiste, TING-sali, Kaisaniemenkatu 9, Helsinki

Tulisiko kannabiksen käytön rangaistavuudesta luopua? Pohjoimaisen hyvinvointikeskuksen järjestämässä ilmaisessa aamiaisseminaarissa keskustellaan kannabiksesta ja sitä koskevan mahdollisen uuden lainsäädännön tarpeesta Suomessa.

AHR:n seminaari 8.1.2020: Haittojen vähentämisen 2020-luku. Miltä haittojen vähentäminen näyttää Suomessa tänään ja tulevaisuudessa?

Paikka: Tieteiden talo, Helsinki, Kirkkokatu 6, sali 505

Alkoholi-, huume-, ja rahapelitutkimuksen seuran järjestämässä seminaarissa tarkastellaan haittojen vähentämisen politiikan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityskulkuja. 

Monimuotoinen palveluohjaus - Palveluohjauksen valtakunnallinen kehittämispäivä 11.12.2019 Helsinki

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11, Helsinki

Palveluohjaukselle ei Suomessa ole vakiintunutta määritystä. Tästä syystä palveluohjaustoimintaa toteutetaan hyvin erilaisella työotteella. Yhtäältä se voi olla asiakaslähtöistä ja toimivaa, toisaalta lähinnä järjestelmän päämääriä toteuttavaa, palvelujen massatuotantoa pohjustavaa toimintaa. Päivän aikana tutustutaan perheen ja asiakkaan tavoitteisiin perustuvien palveluohjauksen malleihin. Lisäksi päivän aikana on pyheenvuoro myös Palveluohjauksesta päihteitä käyttävien sairaala-asiakkaiden parissa. 

Miten hallitusohjelma vastaa köyhyyden haasteeseen? 27.11.2019 Helsinki

Paikka: Eduskunta, Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, 00100 Helsinki

Tilaisuudessa keskustellaan siitä, miten hallitusohjelman kirjaukset vaikuttavat köyhyyteen. Miten hallitusohjelma vaikuttaa perusturvaan? Miltä kirjaukset näyttävät pienituloisen arjen näkökulmasta? Tilaisuudessa kuullaan myös Sosiaalibarometrin tuoreita tuloksia.

Tilaisuuden järjestää Eduskunnan Köyhyysryhmä, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, EAPN-Fin Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto ja Kuka kuuntelee köyhää -verkosto.

Asunto ensin -koulutus 6.11.2019, Helsinki

Paikka: Y-Säätiö, Pitkänsillanranta 3A, 8. krs

Koulutuksessa perehdytään ja syvennetään tuntemusta Asunto ensin -periaatteesta ja sen laatusuosituksista. Lisäksi Maria Nuutinen ja Sofia Uuksulainen Valkonauha ry:n Liisankodista tulevat puhumaan asiakkaan kohtaamisesta.

Koulutus on maksuton. Etäosallistuminen on myös mahdollista.

Omaisten hyvinvointi ja tuen tarpeet -seminaari ja järjestötyöpaja 6.11.2019 Helsingissä

Paikka: Diakonia-ammattikorkeakoulu, Kyläsaarenkuja 2, 00580 Helsinki

Nordan-konferenssi: Alcohol and drugs in a changing society 11.-12.10.2019 Helsingissä

Paikka: Hotelli Arthur, Vuorikatu 19, Helsinki. 

Kansainvälinen päihdealan asiantuntijakonferenssi, jossa etsitään vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Mikä on pohjoismaisen alkoholipolitiikan tulevaisuus? Murtuvatko monopolit? Entä mitä Pohjois-Amerikan huumepolitiikassa oikein tapahtuu? Mihin päihdepolitiikka EU:ssa on menossa? Miten päihdehaittoja vähennetään tehokkaasti?

Puhujia huippuasiantuntijoita mm.:

Naisten päihde- ja vankilatyön verkostopäivät 1.-2.10.2019 Helsingissä

Paikka: Helsingin seurakuntayhtymä, Engel-Sali, Kolmas linja 22, 00530 Helsinki

Naiserityisen ja sukupuolisensitiivisen päihde- ja kriminaalityön teemapäivät pidetään ensimmäistä kertaa Helsingissä. Verkostopäivillä pohditaan, mitä on naiserityisyys päihde- ja vankilatyössä. Yhtenä näkökulmana tarkastellaan, miten työntekijä voi kannatella omaa suruaan ja elämäänsä haastavien työkysymysten keskellä. 

AHR ry: Päihde- ja rahapelitrendit – Mitä Suomessa tapahtuu? -seminaari 24.9.2019, Helsinki

Paikka: Tieteiden talo, Helsinki, Kirkkokatu 6, sali 505

Irti Huumeista ry:n avoin keskustelutilaisuus huumestrategiasta 6.9.2019, Helsinki

Paikka: Helsingin keskustakirjasto Oodin Kino Regina

Huumestrategiaa-tilaisuudessa keskustellaan huumetilanteen muutoksesta ja toimenpiteistä, joilla huumehaasteisiin voidaan vastata. Keskustelutilaisuus on avoin kaikille huumepoliittisesta keskustelusta kiinnostuneille ihmisille, huumeiden käyttäjien läheisille, erialojen ammattilaisille, päättäjille, median edustajille, käyttäjille ja toipujille.

A-klinikkasäätiö: Tulevaisuustyöpaja päihteiden käyttäjien kohtaamisesta ja asiakaslähtöisten palveluiden kehittämisestä 3.9.2019, Hki

Paikka: A-klinikkasäätiön keskustoimisto, Ratamestarinkatu 7A, 6 krs., Helsinki.

Kohtaatko työssäsi päihteitä käyttäviä ihmisiä tai haluatko kehittää asiakaslähtöisiä palveluita? Oletko miettinyt, miten voisit näissä tilanteissa toimia ja minkälaista apua, toimintamalleja ja yhteistyötä kaipaisit työsi tueksi?

Lapsuudenaikaiset haitalliset kokemukset (ACE) -konferenssi 7.10.2019, Espoo

Paikka: Hanasaari, Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo

Konferenssissa käsitellään lapsuudenaikaisten elämänkokemusten vaikutuksia lapsen tulevaisuuteen: elinikäiseen terveyteen ja hyvinvointiin sekä väkivallan käyttämiseen ja sen kohteeksi joutumiseen. Lisäksi esityksissä käydään läpi keinoja tunnistaa ja ehkäistä näitä kokemuksia sekä auttamisen ja tukemisen keinoja. Ymmärrys ilmiöön on kasvanut tutkimuksella, joka on kartoittanut lapsuuden haitallisten kokemusten (Adverse Childhood Experiences, ACEs) vaikutusta.

THL: Rahapelaaminen puheeksi -koulutus Helsingissä 23.5.2019

Paikka: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Mannerheimintie 166, Helsinki. Sali 2, sisäänkäynti A-talo

Koulutus lisää osallistujien valmiuksia tunnistaa ongelma, ottaa rahapelaaminen puheeksi sekä tukea pelaajia lyhytneuvonnan avulla. Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille sekä kaikille rahapelaamisen puheeksiotosta kiinnostuneille.

Kouluttajat: Sari Castrén (THL), Tapio Jaakkola (EHYT ry), Riikka Ränninranta (Peliklinikka) ja Otso Saariluoma (Peliklinikka).

Koulutus toteutetaan työpajana ja se on osallistujille ilmainen.

Päihdepäivät 8.-9.5.2019 Kulttuuritalolla Helsingissä

Paikka: Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, Helsinki

Päihdepäivien teemana on tänä vuonna: Jokainen on läheinen

Päihdepäivät on päihdeaiheinen koulutustapahtuma sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, vapaaehtoisille ja asiantuntijoille. 

Seminaarit on jaoteltu seuraaviin opintopolkuihin:

Hiljainen Köyhyys Turussa -seminaari 8.4.2019

Paikka: Turun Työväenopisto,  luentosalissa 1,  Kaskenkatu 5, 20700 Turku

Seminaari koostuu kolmesta luennosta. Luennoimassa ovat muun muassa Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen dosentti Johanna Kallio, Operaatio Ruokakassin toiminnanjohtaja Jari Niemelä sekä tutkimuspäällikkö Anna-Maria Isola THL:stä.