Olet täälläEtusivu Ajankohtaista Tapahtumat

Tapahtumat

Naiset näkyviksi -hankkeen loppuseminaari 10.12.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

Kriminaalihuollon tukisäätiön Naiset näkyviksi -hankkeen tavoitteena on ollut rakentaa tukijatkumoita pääkaupunkiseudulla vankilasta vapautuville naisille. Hankkeen loppuwebinaarissa esitellään kolmivuotisen hankkeen toimintaa sekä jaetaan kokemuksia hankkeesta. Webinaarin puheenvuoroissa ääneen pääsee myös rikostaustaisten naisten parissa työskenteleviä asiantuntijoita.

Vaikuttavuus esiin -webinaari 9.12.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

Ensi- ja turvakotien liiton webinaarin aiheena on vaikuttavuuden näkyväksi tekeminen auttamistyössä. Webinaarissa esitellään Vaikuttavuus esiin -hankkeen arviointimittaria ja tuloksia.

Maksuton webinaari on suunnattu ETKL:n jäsenjärjestöille, muille järjestötoimijoille sekä kaikille vaikuttavuuden arvioinnista kiinnostuneille. 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Ensi- ja turvakotien liiton sivuilla.

Rahapelaajan läheinen avuntarvitsijana – kuuleeko ammattilainen? Webinaari 8.12.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Peliklinikka, Peluuri, Tiltti, SOSPED ja A-klinikkasäätiö järjestävät 8.12. webinaarin, jonka aiheena on rahapelaajien asema suomalaisessa yhteiskunnassa.

Webinaarissa kokemusasiantuntijat, ammattilaiset, asiantuntijat sekä muut osallistujat keskustelevat muun muassa läheisten näkemyksistä ja kokemuksista rahapelaamisesta sekä siitä, miten läheisiä kohdataan palvelujärjestelmässä.

Päihteet omaishoitoperheissä -seminaari 3.12.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

Omaishoitajaliiton järjestämän webinaarin aiheena on omaishoitajien hyvinvointi, päihteiden käyttö sekä päihteiden käytön puheeksiotto.

Webinaarissa pureudutaan muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Mitä tehdä, kun omaishoitajan päihteiden käyttö huolestuttaa? Miten auttaa ja tukea omaishoitoperhettä, jossa päihteet ovat haasteena? Miltä alkoholiriippuvuus tuntuu?

Kokemusasiantuntija- ja vertaistyön tulevaisuusfoorumi 2.12.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

A-klinikkasäätiön ja A-klinikka Oy:n kokemusasiantuntija- ja vertaistyön ohjausryhmä Kovery järjestää 2.12. tulevaisuusfoorumin, jonka aiheena on kokemustieto ja -taito ammatillisen tiedon ja taidon rinnalla. Tilaisuus tarjoaa tietoa ja kokemuksia kokemusasiantuntijatoiminnasta päihdetyössä. 

Riippuvuudet nyt 2020 -webinaari 25.11.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

A-klinikkasäätiön Riippuvuudet nyt -webinaarin teemana on tänä vuonna Valoisaa työtä pimeässä verkossa. Webinaari pureutuu Tor-verkossa tehtävään haittoja vähentävään ja ennalta estävään työhön. 

Webinaarin puhujina on muun muassa A-klinikka Oy:n toimitusjohtaja Kaarlo Simokoski, Verkko-Vinkin projektikoordinaattori Juha Sarvanko sekä Helsingin poliisin ennalta estävästä toiminnosta vanhempi konstaapeli Tiina Alanen ja Janne Korhonen. 

Mielenterveysmessut 17.–18.11.2020

Paikka: Virtuaalimessut

Mielenterveysmessut järjestetään ensimmäisen kerran virtuaalisina. Messut sisältävät kaksipäiväisen ohjelman kiinnostavia seminaareja, jonka jälkeen on mahdollista tutustua virtuaaliseen messunäyttelyyn aina 22.11. saakka. 

Tämän vuoden seminaarien aiheena on muun muassa nuorten mielenterveysongelmien kasvun syyt ja ratkaisut, työuupumus, luovat menetelmät mielenterveystyössä, huumeet ja mielenterveys sekä masennus uusista näkökulmista. Lisäksi tiedossa on myös maksutonta yleisöohjelmaa. 

Virtuaaliset Päihdepäivät 9.11.–13.11.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

Koronavirustilanteen takia Päihdepäivät siirtyivät vuoteen 2021. Syksylle 2020 on kuitenkin suunniteltu uusi virtuaalitapahtuma, jonka teemana on päihdetyön haasteet ja ratkaisut. 

Virtuaaliset päihdepäivät koostuvat alkuseminaarista, jota seuraa viisi eri teemaista seminaaria. Tapahtuman osallistuja voi valita mihin seminaariin haluaa osallistua tai vaihtoehtoisesti osallistua vaikka kaikkiin. 

Päihdefoorumi 4.11.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

Ehkäisevän päihdetyön viikolla järjestettävän päihdefoorumin teemana on nuoret aikuiset. Webinaarin puheenvuoroissa käsitellään nuorten aikuisten mielenterveys- ja päihdeongelmia, niiden hoitoa sekä minkälaisia palveluita nuorille on Vantaalla. 

Webinaarin järjestää Vantaan ehkäisevän päihdetyön yksikkö. Tapahtuma on suunnattu asiakastyötä tekeville työntekijöille, järjestöille, yhdistyksille ja muille aiheesta kiinnostuneille. 

Terveyspsykologian päivät 4.-5.11.2020

Paikka: Virtuaalikonferenssi (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

Terveyspsykologian päivät järjestetään tänä vuonna koronatilanteen takia virtuaalikonferenssina. Yksi päivien Keynote-puhujista on psykologian professori Markus Jokela, jonka puheessa pureudutaan mielenterveyteen ja syy-seuraussuhteisiin.

Löydetyt miehet -hankkeen webinaari ”Miehet edellä” 3.11.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

Miina Sillanpään Säätiön Löydetyt miehet -hankkeen tavoitteena on vahvistaa ryhmätoiminnan avulla kainuulaismiesten arjen hyvinvointia ja ohjata heitä kohti terveellisempää, päihteettömämpää ja liikunnallisempaa elämäntapaa. Tutkimusten mukaan Kainuussa on muuta maata suuremmat sosioekonomiset terveyserot ja erityisesti työttömyys, päihteet ja yksinäisyys aiheuttavat pahoinvointia. 

Miehet edellä -webinaarissa esitellään hankkeen tuloksia sekä keskustellaan kansanlähtöisestä kuntoutuksesta.

PÄIVYTin vuosikokous ja Oikeus päihdehuoltoon -seminaari 2.11.2020

Paikka: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Mannerheimintie 166 ja webinaari Teams-palvelussa

PÄIVYTin vuosikokouksen yhteydessä järjestetään ajankohtaisseminaari Oikeus päihdehuoltoon. Seminaarissa käsitellään muun muassa päihdesosiaalityön haasteita ja asiakkaan oikeuksia päihdehoitoon sekä siihen liittyviä ongelmia. Mukana on myös kokemusasiantuntija Tomas Luoto, joka kertoo käytännön esimerkkejä ja kokemuksia aiheesta. 

Kannabisinterventio nuorille kannabiksen käyttäjille -hankkeen loppuwebinaari 27.10.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

Kannabisinterventio nuorille kannabiksen käyttäjille -hanke päättyy tänä vuonna. EHYT ry:n webinaarissa hankkeen työntekijät kertovat kokemuksistaan sekä hankkeen aikana luoduista työkaluista. 

Webinaarin pääpuhujana on päihdelääketieteen apulaisprofessori Solja Niemelä, joka kertoo kannabiksen riskien arvioinnista ja varhaisesta puuttumisesta. Tilaisuudessa esitetään myös hankearvioinnin tulokset. 

Sosiaalipolitiikan päivät 22.-23.10.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

Sosiaalipolitiikan päivien teema on tänä vuonna Yhdenvertainen sosiaalipolitiikka eriarvoisuuden aikakaudella. Päivät haastavat pohtimaan, miten suomalainen hyvinvointivaltio pystyy uudistumaan yhdenvertaisella ja ekologisesti kestävällä tavalla. Onko tulevaisuudessa sosiaalipolitiikka tarveharkintaista, vakuutuspohjaista vai aktivoivaa?

Disability Employment Forum 22.10.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

Mielenterveyden keskusliitto järjestää yhteistyössä Vates-säätiön kanssa Disability Employment -Foorumin, jonka tavoitteena on edistää työnantaja- ja yritysyhteistyön kehittämistä käytännössä. 

Foorumissa tiedotetaan tukimuodoista, palveluista ja käytännöistä, joilla voidaan edistää vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymistä. Foorumi jakautuu neljään teemaan, joihin kuuluu teeman alustus, keskustelu sekä konkreettisen lopputuloksen kehittäminen työn tueksi. 

Somekoukussa – tykkäyksistä riippuvuuteen -seminaari 22.10.2020

Paikka: Lapinrinne 1, Helsinki ja striimattuna verkossa

Sosped-säätiön Somerajaton järjestää 22.10. seminaarin, jonka aiheena on ongelmallinen somen käyttö. Seminaarissa pureudutaan sosiaalisen median ajankohtaisiin ilmiöihin sekä käsitellään, millaisia vaikutuksia sosiaalisella medialla on hyvinvointiin.

Seminaari toteutetaan hybriditapahtumana Kilta-salissa Helsingissä sekä striimattuna verkkossa. Tutustu tarkemmin seminaarin ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan Somerajaton-verkkosivuilla. 

Kilpailutusta vai kumppanuutta: Päihde- ja mielenterveysasiakkaille järjestettävät sosiaali- ja terveyspalvelut -webinaari 21.10.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

A-klinikkasäätiön päihdetyön eettinen toimikunta on huolestunut, miten sosiaali- ja terveyspalveluiden kilpailutukset sekä kumppanuusajattelun murentuminen vaikuttavat erityisesti päihde- ja mielenterveyspalvelujen saatavuuteen, jatkumoihin ja laatuun.

Toimikunta haluaa järjestämässään eettisessä foorumissa tarjota erilaisia näkökulmia kilpailutusten ja palveluiden järjestämiseen sekä herätellä keskustelua aiheesta huomioiden erityisesti heikoimmassa asemassa olevat palvelujen käyttäjät. 

Valtakunnallinen asunnottomuusseminaari 16.10.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

Valtakunnallisen asunnottomuusseminaarin aiheena on tänä vuonna nuorten asunnottomuus. Webinaarina toteutettavassa tilaisuudessa nuorten asunnottomuutta tarkastellaan monipuolisesti eri näkökulmista käsin. Webinaarin puhujat edustavat laajasti erilaisia kehittämishankkeita ja muita alan toimijoita. 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Asunto ensin -sivujen kautta. 

Sosiaali- ja terveyspolitiikan päivä 6.10.2020

Paikka: Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, Helsinki ja verkossa

Sosiaali- ja terveyspolitiikan päivä järjestetään tänä vuonna hybriditapahtumana Paasitornissa ja verkossa. Tapahtumassa pureudutaan ajankohtaisiin sosiaali- ja terveyspolitiikan kysymyksiin ja haasteisiin, kuten eriarvoisuuteen, työllisyyteen ja kuntoutukseen sekä kuntien talouteen ja kuntatalouden kriisiin. 

Miten tehdä saavutettavaa some-sisältöä? Webinaari 1.10.2020

Paikka: Webinaari Teams-palvelussa

Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston lokakuun webinaarin aiheena on saavutettavat some-sisällöt. Webinaarissa saavutettavuusasiantuntija Ronja Oja kertoo, miten tuotetaan saavutettavaa sisältöä sosiaaliseen mediaan ja mitä tulisi huomioida eri somekanavien kohdalla.