Olet täälläEtusivu Ajankohtaista Tapahtumat

Tapahtumat

Viinit ruokakauppaan: kenen etu, kenen ongelma? 13.7.2022

Paikka: Kauppakeskus Puuvilla, Siltapuistokatu 10–12, 28100, Pori

SuomiAreenan yhteydessä keskustellaan aina ajankohtaisesta aiheesta: tulisiko viinit siirtää myyntiin Alkoista ruokakauppojen hyllyille?

Kuka pelaa riskillä? Mitä tutkimus kertoo ja käytäntö opettaa -webinaari 16.6.2022

Paikka: Etätapahtuma 

Ehyt ry:n webinaarissa pohditaan, mitä tarkoittaa riskitason rahapelaaminen ja miten se voidaan ottaa huomioon käytännön asiakastyössä. Tapahtumassa väitöskirjatutkija Kalle Lind avaa tuoreen Riskitason rahapelaaminen -selvityksen tuloksia ja Saara Salmenmaa ja Satu Falk kertovat käytännön kokemuksia rahapelaamisesta asiakastyössä. 

Webinaarissa jaetaan myös rahapelaamiseen puheeksiottoon liittyviä vinkkejä ja ohjeita sekä tarkastellaan erilaisia pelitapoja. 

Päihteet ja rahapelaaminen digiajassa 8.6.2022

Paikka: Etätapahtuma (Zoom)

Alkoholi-, huume- ja rahapelitutkimuksen seuran kevätseminaarin teemana on päihteet ja rahapelaaminen digiajassa. Seminaarissa syvennytään siihen, miten digitalisaatio on vaikuttanut päihteiden ja rahapelien näkyvyyteen ja saatavuuteen. 

Seminaarin puheenvuoroissa aihetta lähestytään alkoholin etämyynnin, huumekaupan ja rahapelaamisen näkökulmista. Tapahtumassa julkaistaan myös vuoden 2021 parhaan päihde- tai rahapeliaiheisen tutkimusartikkelin voittaja. 

Rikoksista tuomitut ja heidän läheisensä hyvinvointialueen asiakkaina 7.6.2022

Paikka: Hybriditapahtuma (Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa Vernissakatu 2A, Vantaa tai Teams)

Tapahtumassa pohditaan, miten rikoksista tuomittujen ja heidän läheistensä palvelut tulisi järjestää hyvinvointialueilla sekä miten yhteistyö toimii Rikosseuraamuslaitoksen, hyvinvointialueiden ja kolmannen sektorin välillä. 

Puheenvuoroissa kuullaan muun muassa hyviä esimerkkejä yhteistyöstä, rikosseuraamusasiakkaiden mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittämisestä sekä alaikäisten ja nuorten palvelutarpeesta. 

Hatkassa-webinaari 3.6.2022 

Paikka: Etätapahtuma (Teams) 

Pesäpuu ry:n webinaarissa avataan Hatkassa – sijaishuoltopaikasta luvatta poistuminen ja sinne palaamatta jättäminen -hankkeessa tehtävää työtä. 

Hankkeessa luodaan tilannekuvaa hatkaamisesta ilmiönä. Webinaarissa kerätään osallistujien näkemyksiä siitä, mihin tilannekuvan luomisessa tulisi kiinnittää huomiota ja mitä ilmiöstä tulisi tietää.

Ilmoittaudu webinaariin viimeistään 2.6. Pesäpuun verkkosivuilla. 

Miten puhua kannabiksesta -etäkoulutus 24.5.2022

Paikka: Etätapahtuma (Teams) 

Ehyt ry:n koulutuksessa syvennytään kannabiksen käytön ehkäisyyn ja puheeksiottoon.

Koulutuksessa tarjotaan yleistä tietoa kannabiksesta ja kannabiksen käytön vaikutuksista sekä tarjotaan työkaluja ja vinkkejä käytön puheeksioton tueksi. Kouluttajana toimii Kim Kannussaari. Koulutus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. 

Ilmoittaudu tapahtumaan 23.5. mennessä Ehyt ry:n sivuilla. 

Miksi addiktiot ovat aikamme ilmiö? Yleisötilaisuus 23.5.2022

Paikka: Helsingin keskustakirjasto Oodi, Maijansali

A-klinikkasäätiön yleisötilaisuus pohditaan, ruokkiiko aikamme addiktioita ja addiktiivista käyttäytymistä. Aiheesta keskustelemassa on A-klinikkasäätiön toimitusjohtaja Hannu Jouhki, kohtaavan työn päällikkö Annuska Dal Maso, tutkija Teemu Kaskela, Lasinen lapsuus -toiminnan asiantuntija Janne Takala ja Yhteispelillä-hankkeen projektikoordinaattori Johanna Vakkuri. 

Ikääntyneen kohtaaminen: päihteiden käytön ja riippuvuuksien tunnistaminen ja puheeksiotto 17.5.2022

Paikka: Etätapahtuma 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos järjestää 17.5. webinaarin ikääntyneiden kohtaamisesta, päihteiden käytön ja riippuvuuksien tunnistamisesta sekä puheeksiotosta. Webinaarin tavoitteena on auttaa puheeksioton prosessien juurruttamisessa ja avata puheeksioton menetelmien perusteita. 

Webinaarin puheenvuoroissa käsitellään muun muassa ratkaisukeskeistä lähestymistapaa, päihteitä omaishoitoperheen arjessa sekä puheeksioton ja motivoivan haastattelun käytännön sovelluksia. 

Poikien kehosuhde ja ulkonäkönormit -webinaari 11.5.2022

Paikka: Etätapahtuma (Teams)

A-klinikkasäätiön, Syömishäiriöliiton ja Helsingin Poikien Talon yhteishanke RESET – pojat ja kehot järjestää 11.5. webinaarin poikien kehosuhteesta ja ulkonäkönormeista. 

Webinaarin puheenvuoroissa käsitellään poikien ulkonäkönormeja ja -paineita, kehosuhdetta ja siihen liittyviä häiriöitä, kehotunnetaitoja sekä näiden teemojen kohtaamista poikatyön näkökulmasta.

Tapahtuma on suunnattu poikien ja pojiksi identifioituvien nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Päihdepäivät 11.-12.5.2022

Paikka: Etätapahtuma 

Päihdepäivien tämän vuoden teema on Marginaalista samanvertaiseksi. Päivien aikana kuullaan kiinnostavia seminaariesityksiä muun muassa päihdepolitiikasta, stigman purkamisesta sekä päihde- mielenterveys- ja ihmisoikeuksista. 

Tapahtuma koostuu maksullisesta ohjelmasta, maksuttomista miniseminaareista sekä kaikille avoimesta virtuaalimessualueesta. 

Tapahtuma on suunnattu ammattilaisille, vapaaehtoisille, opiskelijoille sekä muille päihde- ja mielenterveysaiheista kiinnostuneille.

Potilaiden osallisuus terveydenhuollossa -webinaari 3.5.2022

Paikka: Etätapahtuma (Zoom)

Duodecim webinaarissa pureudutaan asiakasosallisuuden lisäämiseen terveydenhuollon kehittämisessä, toiminnassa ja päätöksenteossa. 

Webinaarissa kuullaan puheenvuoroja muun muassa potilaiden osallisuudesta Käypä hoito -suositusten laatimisessa, kokemusasiantuntijuudesta sekä asiakasraadeista. 

Webinaari on suunnattu potilas- ja kansanterveysjärjestöille, terveydenhuollon toimijoille sekä kaikille potilaiden osallisuuden edistämisestä kiinnostuneille. 

Lasisen lapsuuden vaikutukset aikuisuudessa – keskustelutilaisuus 27.4.2022

Paikka: Etätapahtuma (Teams)

Sininauhaliiton Kuivin jaloin -toiminta järjestää 27.4. keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan, millaista on kasvaa päihteiden käytön varjossa sekä miten tämä vaikuttaa aikuisuudessa, työelämässä ja ihmissuhteissa. Aiheesta on keskustelemassa Janne Takala ja Laura Barck A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminnasta.

Tilaisuudessa perehdytään lasisen lapsuuden vaikutuksiin, mutta pohditaan myös voiko lasisen lapsuuden kokemuksia hyödyntää aikuisuudessa. Tilaisuudessa on mahdollista myös esittää kysymyksiä ja kommentteja. 

Päihdefoorumi 26.4.2022

Paikka: Etätapahtuma

Tämän vuoden Päihdefoorumin teemana on Yksinäinen kipu – yhteinen ymmärrys. Foorumissa keskustellaan muun muassa yksinäisyyden aiheuttamista tunteista, yhteisöllisyydestä ja erilaisista avunsaannin kanavista. 

Foorumin puheenvuoroissa syvennytään esimerkiksi maahanmuuttajataustaisten traumaperäiseen kipuun, kiusaamiskokemusten aiheuttamaan yksinäisyyteen sekä vanhempien alkoholinkäytön vaikutuksiin lasten elämään. 

Naisten päihde- ja vankilatyön verkostopäivät 26.4.2022

Paikka: Etätapahtuma

Naisten päihde- ja vankilatyön verkostopäivien ensimmäisen osan teemana on nainen ja äiti. Webinaarissa kuullaan puheenvuoroja muun muassa päihteitä käyttävien ja raskaana olevien naisten palvelutarpeen tunnistamisesta ja heille suunnatuista palveluista, vertaisyhteisöstä äitien voimavarana sekä rikostaustaisista naisten vanhemmuudesta ja siihen liittyvistä teemoista. 

Nuorten huumekuolemien ja muiden huumehaittojen ehkäisy -koulutus 26.4.2022

Paikka: Etätapahtuma 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen webinaarissa esitellään huumehaittojen esiintyvyyttä Suomessa, nuorten huumekuolleisuutta sekä työkaluja niihin puuttumiseksi. Tapahtumassa käydään läpi myös kansalliset suositukset huumekuolemien ehkäisemiseksi. 

Koulutus on suunnattu ehkäisevän päihdetyön ja matalan kynnyksen palveluiden suunnittelijoille ja kehittäjille sekä kuntien ja tulevien hyvinvointialueiden koordinaattoreille ja muille asiantuntijoille. 

Haavoittuvien aseman muutos oikeudellisessa sääntelyssä: esimerkkinä lähisuhdeväkivallan uhrit 26.4.2022

Paikka: Etätapahtuma 

SILE-tutkimushankkeen seminaarisarjassa pureudutaan päihde-, mielenterveys- ja velkaongelmien tutkimukseen. 26.4. pidettävän seminaarikerran teemana on haavoittuvien aseman muutos oikeudellisessa sääntelyssä ja esimerkkinä nostetaan esiin lähisuhdeväkivallan uhrit.

Seminaarin aihetta alustaa Lecturer in Sociology Riikka Kotanen (City University of London). Alustuksen jälkeen on on varattu aikaa keskustelulle ja kysymyksille. 

Päihteiden käytön puheeksiottaminen, mini-interventio ja Audit-testin käyttö kotihoidossa 25.4.2022

Paikka: Etätapahtuma (Teams)

A-klinikkasäätiön järjestämässä webinaarissa käsitellään päihteiden käytön puheeksiottoa sekä mini-intervention ja Audit-testin käyttöä kotihoidossa. 

Webinaarin kouluttajana toimii ylihoitaja Anne Heikkilä (Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä/Terveyden- ja sairaanhoidon palvelut/ Medisiiniset palvelut, perustason osastohoito, palliatiivinen hoito, kotisairaala, geriatrinen osaamiskeskus). 

Maahanmuuttajien rahapelaaminen -tietoisku 6.4.2022

Paikka: Etätapahtuma (Teams)

E-Elokolon rahapelitietoiskun aiheena on 6.4. maahanmuuttajien rahapelaaminen. Tietoiskussa EHYTin rahapelitiimin asiantuntija alustaa ensin aihetta, jonka jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. 

Tapahtuma on suunnattu erityisesti kohtaamispaikkojen kävijöille, vapaaehtoisille sekä yhdistystoimijoille, mutta se on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. 

Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman kansallinen verkostopäivä 4.4.2022

Paikka: Etätapahtuma 

Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman kansallisessa verkostopäivässä pureudutaan päihdepalveluihin pääsyn parantamiseen. Päivän aikana kuullaan puheenvuoroja päihdepalvelujärjestelmän tilanteesta, nuorten monialaisten matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittämisestä sekä nuorten huumekuolemien vähentämisestä. 

Webinaari on suunnattu erityisesti hyvinvointialueiden esihenkilöille, kehittäjille ja asiakastyötä tekeville, mutta on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. 

Järjestöt sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksessa 22.3.2022

Paikka: Etätapahtuma 

Webinaarin aiheena on sote-uudistuksen ajankohtaiset kysymykset järjestöjen ja järjestöyhteistyön näkökulmasta. Webinaarissa käsitellään muun muassa järjestöjen toimintaedellytyksiä, rahoitusta ja hyvinvointialueiden organisaatiorakennetta.

Tapahtuma on suunnattu erityisesti valtakunnallisille ja alueellisille järjestötoimijoille, hyvinvointialueiden valmistelijoille sekä kuntatoimijoille, mutta se on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.