Olet täälläEtusivu Ajankohtaista Tapahtumat

Tapahtumat

Kaikki mitä olet halunnut tietää rahapeliriippuvuudesta -seminaari 22.1.2019 Vaasa

Paikka: Vaasan Ammattikorkeakoulu, Alere, Florence Auditorio, Wolffintie 31, 65200 Vaasa

VAMK, Pohjanmaan Sosiaalipsykiatrinen yhdistys, Vaasan kaupunki ja KoKoA ry järjestävät yhteistyössä seminaarin, jossa on ammattilais- ja kokemusasiantuntijapuheenvuoroja peliriippuvuuteen ja rahapeliongelmaan liittyen. Seminaarissa pohditaan muun muassa seuraavia kysymyksiä: Mitä tapahtuu, kun peliautomaatin kilinä ja kolina valtaa mielen? Miltä tuntuu, kun vuokrarahat ”katosivat”? Miten ihmeessä sinua voisin auttaa? Miten tämän kaiken kanssa voi ylipäänsä elää?

Tieteen päivät: Riippuvuuden rajalla – riski, rohkeus ja uhkarohkeus -sessio 9.1.2019 Hki

Paikka: Pieni juhlasali, Helsingin yliopiston päärakennus

Tieteen päivillä järjestettävässä sessiossa lähestytään riippuvuuskeskustelua epätavallisista näkökulmista. Totuttuja ajattelumalleja ravistellaan ja yksinkertaisia totuuksia kyseenalaistetaan. Huomio keskittyy tavanomaisten kansanterveys- ja yksilönäkökulmien sijaan politiikkaan ja kulttuuriin.

Session puheenjohtajana toimii professori Pauliina Raento Tampereen yliopistosta.

AHTS: Vaikuttamista ja vastarintaa – miten päihteistä pitäisi viestiä? 3.12.2018

Paikka: Tieteidentalo, Kirkkokatu 6, Sali 404

Alkoholi- ja huumetutkijain seuran järjestämässä Vaikuttamista ja vastarintaa -seminaarissa esitellään ja pohditaan 2010-luvun päihdeviestintää. Ketkä sitä tekevät, mistä lähtökohdista, millä pyrkimyksillä ja seurauksilla? Mitkä ovat päihdeviestinnän mahdollisuudet ja suhde muihin päihdepolitiikan keinoihin? Seminaarin puhujat ovat päihdetutkimuksen ja -viestinnän huippuasiantuntijoita. 

Seminaari on seuran jäsenmaksun maksaneille jäsenille maksuton ja muille osallistumismaksu on 20 euroa. 

Uudesta alkoholi-, tupakka, huume- ja rahapelitiedosta virtaa ehkäisevään työhön alueilla ja kunnissa -yhteistyöseminaari 6.11.2018

Paikka: THL, Mannerheimintie 166, Helsinki, A-talon pääsisäänkäynti, salit 1-3

Miltä näyttävät päihdeolot Suomessa vuonna 2018? Mihin kunnissa ja alueilla kannattaa panostaa suunnan kääntämiseksi? Seminaarin tavoitteena on tarjota tuoretta tutkittua alkoholi-, tupakka, huume- ja rahapelitietoa päätösten tueksi tulevissa maakunnissa.

Tilaisuus on suunnattu ehkäisevän päihdetyön toimijoille, viranomaisille ja yleishyödyllisille yhteisöille kansallisesti, alueilla ja kunnissa. 

Työelämä ja muuttuva päihdekuva -seminaari Hämeenlinnassa 5.11.2018

Paikka: Verkatehdas, BioRex sali 1, Paasikiventie 2, Hämeenlinna

AHTS: Ketä autat pelaamalla? Rahapelien voittajat ja häviäjät Euroopassa -seminaari 9.10.2018

Paikka:  Säätytalo, Snellmaninkatu 9-11, Helsinki.

Rangaistusseuraamukset ja sosiaali- ja terveyspalvelut -seminaari 20.9.2018, Vantaa

Paikka: Rikosseuraamusalan koulutuskeskus Tikkurilassa, Vernissakatu 2A, Vantaa.

Miten vankilasta vapautuvat pääsevät palveluihin? Mitä päihde- ja mielenterveyslainsäädännön uudistus merkitsee rikosseuraamusasiakkaille? Miten rikosseuraamusasiakkaiden perheiden tarpeet on huomioitu?  Seminaarissa tarkastellaan näitä kysymyksiä Rikosseuraamuslaitoksen, (maa)kuntien ja järjestöjen näkökulmasta. 

Vantaan Päihdefoorumi: Osallisuus ja asiakaslähtöisyys 13.9.2018

Paikka:  Monitoimikeskus Lumo, Urpiaisentie 14, Vantaa

Vantaan Päihdefoorumi tarjoaa tietoa ja menetelmiä osallisuuteen ja asiakkaiden huomiointiin. Tapahtuma on suunnattu asiakastyötä tekeville työntekijöille, yhdistyksille ja osallisuudesta ja asiakaslähtöisyydestä kiinnostuneille. Vapaa pääsy & kahvit aamulla ja iltapäivällä.

THL:n järjestämä Näin Suomi juo -seminaari 5.9.2018, Helsinki

Paikka: THL, Mannerheimintie 166, Helsinki, A-talon pääsisäänkäynti, salit 2 ja 3

Päihteet, vauva, vanhemmuus -seminaari 28.-29.8.2018 Hki

Paikka: Congress Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, Helsinki

Ensi- ja turvakotien liiton seminaarissa kerrotaan päihteitä käyttävien äitien ja vauvaperheiden kuntoutuksesta päivitettynä uusilla tutkimustuloksilla ja luovilla työmenetelmillä ja esitellään Pidä kiinni -hoitoyksiköissä tehtävää työtä. Seminaari kokoaa päihde -ja vauvatyön ammattilaisia ympäri Suomea.

Aamiaisseminaari 29.6.: Valinnanvapaus, huumetilanne ja rahapelipolitiikka, Hki

Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki 

Jos soteuudistuksen valinnanvapaus toteutuu suunnitellun laajuisena, se voi asettaa päihde- ja mielenterveyskuntoutujat eriarvoiseen asemaan muiden kanssa - mikä ratkaisuksi? Rahapelit saavat olla julkisessa keskustelussa rauhassa - miksei aihe ole jo politisoitunut? Lisäksi aiheena ovat huumeet sekä perustelut yli 20 vuoden takaisen huumausainestrategian päivitystarpeille.

Seminaari köyhyyden vähentämisestä ja takuutulo-kansalaisaloitteesta 7.6.2018

Paikka: HUS, Kirurginen sairaala, Sophie Mannerheim -sali, Kasarmikatu 11-13, Helsinki 

Suomen sosiaalioikeudellisen seura ry (SSOS) ja EAPN-Fin järjestävät seminaarin köyhyydestä ja sen vähentämisestä. Ketkä ovat Suomessa köyhiä ja miksi? Takuutuloa esittävä kansalaisaloite on allekirjoitettavana maaliskuusta elokuuhun. Miksi takuutuloa koskeva kansalaisaloite on tärkeä? Miten allekirjoitusten keräys on edennyt? Mitä muuta tehdään ja pitäisi tehdä köyhyyden vähentämiseksi?

Pohjoismaisen hyvinvointimallin nykytila 29.5.2018, Helsinki

Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, huone 505, Helsinki

Hyvinvointivaltio elää ajassa. Sen kohtalo leikkaa useita muita kysymyksiä. Millainen on 2010-luvun hyvinvointivaltio ja mikä on sen tulevaisuus. Miten kansainväliset trendit ja voimat vaikuttavat kansalliseen tapaan tehdä sosiaalipolitiikkaa. Pystyykö pohjoismainen järjestelmä huomioimaan ihmisten erilaiset elämäntilanteet?

Ikääntyminen ja mielen hyvinvointi -seminaari 8.5.2018, Hki

Paikka: THL, Tilkanmäki, J-talo, Salit 1-3, Mannerheimintie 166, Helsinki 

THL:n ja Ikäinstituutin yhteisseminaarissa käsitellään mielen hyvinvointia ikääntymisen näkökulmasta. Saat päivästä mukaasi tietoa ikääntyneiden mielen hyvinvoinnista sekä tutustut ikääntyneiden mielen hyvinvoinnin vahvistamisen hyviin käytäntöihin. Seminaari on suunnattu ikääntyneiden parissa työskenteleville ammattilaisille, kehittäjille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.  

Seminaari on maksuton. 

Huumetutkimusta ihmisnäytteillä – Ajankohtaista oikeustoksikologiasta 19.4.2018

Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, sali 505, Helsinki

Selkoa huumeisiin – dokumentti- ja keskustelutilaisuus 31.3.2018, Helsinki

Paikka: Kino Engel, Sofiankatu 4 C, Helsinki

Miksi käyttäjien pitäisi voida testauttaa aineensa ennen käyttöä? Miten tämä on järjestetty maailmalla, ja millaisia esteitä sille on Suomessa? Entä miksi aineiden koostumus ylipäänsä on epäselvä? Millaisia vaikutuksia tällä on?

Lasten ja nuorten mielenterveyden trendit – Miten ehkäistä mielenterveyden häiriöitä? 28.03.2018

Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki

Turun yliopiston, THL:n ja Oulun yliopiston lasten ja nuorten mielenterveyden tutkimusryhmien järjestämässä iltapäivässä esitellään uusinta tutkimustietoa lasten ja nuorten mielenterveydestä, terveyspalvelujen käytöstä sekä tieteelliseen näyttöön perustuvista keinoista ehkäistä ongelmia varhaisessa vaiheessa. 

Sosiaalinen kuntoutus - Uusin silmin, luottaen, yhdessä toteuttaen -loppuseminaari 23.3.2018 Helsinki

Paikka: Paasitorni (Paasivuorenkatu 5 A), Helsinki

Ilmainen seminaari on suunnattu kaikille sosiaalisen kuntoutuksen parissa toimiville, kehittäjille, asiakkaille ja asiasta kiinnostuneille. Seminaarissa vahvistetaan valtakunnallisesti yhtenevää näkemystä sosiaalisesta kuntoutuksesta ja esitellään SOSKU-hankkeen osahankkeiden keskeiset tulokset. Seminaari rakentuu teemojen varaan, joita ovat mm.:

THL:n järjestämä Asiakkaat ja sote -seminaari: Vaikutan ja valitsen 14.2.2018, Helsinki

Paikka: THL, Mannerheimintie 166, Salit 1-3, Helsinki 

Seminaarin tavoite on lisätä yhteistä ymmärrystä asiakasosallisuudesta ja vahvistaa asiakkaiden roolia olla mukana kehittämässä sote-palveluja yhdessä ammattilaisten kanssa. Seminaari kokoaa yhteen asiakkaat, potilaat ja eri alojen asiantuntijat samalle foorumille vaikuttamaan sosiaali- ja terveysalan uudistamistyöhön. Kohderyhmänä: Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaat ja potilaat, potilas- ja kansalaisjärjestöt sekä ammattilaiset ja päättäjät.

Alkoholi- ja huumetutkijain seuran talviluento: Huumepolitiikka ja muutospaineet 14.2. 2018, Helsinki

Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, sali 404

Suomalainen huumausainepoliittinen keskustelu ei ole yksinäinen saarekkeensa, vaan nivoutuu osaksi kansainvälisiä trendejä, keskusteluja ja muutospaineita. Tuukka Tammi ja Elina Kotovirta avaavat aihetta Alkoholi- ja huumetutkijain seuran talviluennolla. Tuukka Tammi alustaa aiheesta Huumausainepolitiikan kuumat ja kylmät kysymykset ja Elina Kotovirta Muuntohuumeista ja lainsäädäntötoiveista. Seminaariin on vapaa pääsy.