Olet täälläEtusivu Ajankohtaista Tapahtumat

Tapahtumat

Kilpailutusta vai kumppanuutta: Päihde- ja mielenterveysasiakkaille järjestettävät sosiaali- ja terveyspalvelut -webinaari 21.10.2020

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

A-klinikkasäätiön päihdetyön eettinen toimikunta on huolestunut, miten sosiaali- ja terveyspalveluiden kilpailutukset sekä kumppanuusajattelun murentuminen vaikuttavat erityisesti päihde- ja mielenterveyspalvelujen saatavuuteen, jatkumoihin ja laatuun.

Toimikunta haluaa järjestämässään eettisessä foorumissa tarjota erilaisia näkökulmia kilpailutusten ja palveluiden järjestämiseen sekä herätellä keskustelua aiheesta huomioiden erityisesti heikoimmassa asemassa olevat palvelujen käyttäjät. 

Sosiaali- ja terveyspolitiikan päivä 6.10.2020

Paikka: Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, Helsinki ja verkossa

Sosiaali- ja terveyspolitiikan päivä järjestetään tänä vuonna hybriditapahtumana Paasitornissa ja verkossa. Tapahtumassa pureudutaan ajankohtaisiin sosiaali- ja terveyspolitiikan kysymyksiin ja haasteisiin, kuten eriarvoisuuteen, työllisyyteen ja kuntoutukseen sekä kuntien talouteen ja kuntatalouden kriisiin. 

Miten tehdä saavutettavaa some-sisältöä? Webinaari 1.10.2020

Paikka: Webinaari Teams-palvelussa

Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston lokakuun webinaarin aiheena on saavutettavat some-sisällöt. Webinaarissa saavutettavuusasiantuntija Ronja Oja kertoo, miten tuotetaan saavutettavaa sisältöä sosiaaliseen mediaan ja mitä tulisi huomioida eri somekanavien kohdalla.

Perhe ja mielenterveys -luentosarja 9.9.2020

Paikka: Sampolan auditorio (Sammonkatu 2, Tampere) ja Livestriimi

Perhe ja mielenterveys-luentosarja tarkastelee monialaisesti ja monitieteisesti mielenterveyden kysymyksiä perheen ja perhesuhteiden näkökulmista. Luentosarja järjestetään FinFami ry:n, Tampereen kaupungin, Tampereen yliopiston lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLAn ja Tampereen seudun työväenopiston yhteistyönä.

Luentosarjassa on seitsemän luentoa, joista ensimmäinen käsittelee vanhemman mielenterveyttä ja perhevuorovaikutusta.

Traumainformoitu työote ja päihdetaustaisten henkilöiden asumisen tuki -webinaari 9.9.2020

A-klinikkasäätiön Völjy ja Y-Säätiön Nea-hanke järjestävät webinaarin traumainformoidusta työotteesta. Webinaarissa käsitellään muun muassa, mitä traumainformoitu viitekehys tarkoittaa, miten traumateoria selittää riippuvuutta sekä miten traumaattiset kokemukset voidaan huomioida asiakastyössä. 

Seminaari on maksuton ja se on suunnattu päihdetaustaisia ja päihteitä käyttäviä ihmisiä työssään kohtaaville, esimerkiksi asumis-, päihde- ja sosiaalipalveluiden työntekijöille. 

Toiminnan tulosten raportointi uudistuu –verkkotilaisuus STEA-avustusta saaville toimijoille 8.9.2020

Paikka: Verkkotilaisuus, osallistumislinkki julkaistaan STEAn sivuilla

STEAn verkkotilaisuudessa aiheena on tuloksellisuusraportoinnin muutokset, raportointiuudistuksen aikataulu ja tulevat koulutukset. 

Tilaisuudessa on mahdollista myös esittää kysymyksiä raportointiuudistukseen liittyen. 

Verkkotilaisuus on suunnattu STEA-avustusta saaville toimijoille. Osallistumislinkki julkaistaan STEAn sivuilla 7.9.2020. 

Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutus varhaiskasvatukseen 3.9.2020

Paikka: Etäkoulutus Adobe Connect -ympäristössä 

Ehyt ry järjestää kuntien, seurakuntien ja järjestöjen varhaiskasvatuksessa työskenteleville ja vapaaehtoisille Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutuksen aiheena peli- ja mediakasvatus. 

Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoa lasten pelaamisesta ja mediakasvatuksesta sekä tarjota työvälineitä asiasta keskusteluun huoltajien kanssa. 

Rahapelaaminen puheeksi -verkkokoulutus

Paikka: Webinaari, linkki lähetetään tapahtumaan ilmoittautuneille

EHYT ry järjestää rahapelaamisen verkkokoulutuksen. Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoa aikuisten pelihaitoista sekä vahvistaa ehkäisevän työn osaamista kuten puheeksiottamista.

Koulutus on tarkoitettu kaikille aikuisten parissa työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille.

Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy 26.8.2020. Lue lisää EHYT ry:n sivuilta.

Järjestöt sote-uudistuksen alueellisessa valmistelussa 28.8.2020

Paikka: Webinaari, linkki tapahtumaan verkkosivuilla

STM, STEA ja THL järjestävät järjestöjen ja alueiden yhteistyötä käsittelevän seminaarin, jossa mm. tietoa järjestöjen rahoitusmahdollisuuksista.

Tapahtuma on suunnattu sosiaali- ja terveysjärjestöille, sote-uudistuksen alueellisessa valmistelussa mukana oleville toimijoille ja kuntien, alueiden sekä maakuntien liittojen järjestöyhteistyöstä vastaaville. 

Väkivaltatyön foorumi 26.-27.8.2020

Paikka: Webinaari, linkki lähetetään tapahtumaan ilmoittautuneille

Vuosi 2020 on Ensi- ja turvakotien liiton 75. juhlavuosi. Väkivaltatyön foorumi järjestetään tänä vuonna kaksipäiväisenä webinaarina, jonka aikana väkivaltaa tarkastellaan laajasti eri asiantuntijoiden puheenvuorojen kautta.

Ensimmäisen päivän aiheena on erityisesti koronakriisi ja sen aiheuttamat muutostarpeet. Toisena päivänä syvennytään lasten ja perheiden auttamiseen. 

Ilmoittautuminen Väkivaltatyön foorumiin päättyy 22.8. Foorumin osallistumismaksu on 100 euroa. 

Lapsen kohtaaminen sijaishuollon valvonnan keskiöön -webinaari 20.8.2020

Paikka: Webinaari, linkki lähetetään tapahtumaan ilmoittautuneille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Kysy ja kuuntele -hankkeen tavoitteena on tutkia sijoitettujen lasten kokemuksia, kohtelua ja hyvinvointia. Elokuussa hanke järjestää kaikille avoimen webinaarin, jossa keskustellaan muun muassa hankkeen etenemisestä, sijoitettujen lasten kohtaamisesta sekä sijaishuollon valvonnasta. 

Tapahtuma on suunnattu erityisesti lastensuojelun sosiaalityöntekijöille, mutta on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.  

Ohjeita terveyden edistämisen määrärahan hakuun -webinaari 13.8.2020

Paikka: Webinaari Teams-palvelussa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen webinaarin aiheena on vuoden 2021 terveyden edistämisen määrärahan haku. Webinaarin puheenvuoroissa käsitellään yleisiä ohjeita, eriarvoisuuden huomioimista sekä laadukkaan hankehakemuksen laatimista. 

Webinaarin tavoitteena on tarjota lisäohjeistusta erityisesti hakemuksen haastavien kohtien laatimiseen. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 11.8. THL:n sivujen kautta. 

 

Poikkeustilanne muutti sosiaalityötä – miten asiakkaat pärjäävät? -webinaari 17.6.2020

Paikka: webinaari, linkki lähetetään tapahtumaan ilmoittautuneille

Vuoden 2020 sosiaalibarometrin tulokset julkaistaan 3.7.2020. Sosiaalibarometrin tulokset käsittelevät koronaviruspandemian sosiaalisia vaikutuksia ja se toteutettiin poikkeuksellisesti yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. 

SOSTEn webinaarissa esitellään sosiaalibarometrin alustavia tuloksia. 500:n sosiaalityöntekijän vastauksista ilmenee, miten koronakriisi on vaikuttanut sosiaalityön asiakkaisiin ja miten heitä on pystyttä tavoittamaan poikkeustilanteen aikana. 

Innokylän verkkoklinikat 12.6., 24.6. ja 26.6.2020

Paikka: etätapahtuma, linkki lähetetään tapahtumaan ilmoittautuneille

Vanha Innokylä suljetaan kokonaan 30.6.2020. Kesäkuussa järjestetään kolme verkkoklinikkaa, joiden tarkoituksena on auttaa vanhan palvelun käyttäjiä siirtämään toimintamallit uuteen verkkopalveluun. Verkkoklinikalla vastataan kysymyksiin tietojen siirtoon liittyen sekä autetaan etsimään palveluun hukkuneita materiaaleja.

Viestintää tuplarytmihäiriön maailmassa -webinaari 11.6.2020

Paikka: Webinaari Zoom-palvelussa

Sosten Yhdessä eteenpäin -webinaarisarjan seuraava aihe on viestintä muuttuvassa yhteiskunnassa. Viestinnälle asettaa haasteita muun muassa kasvava viestitulva, muutosnopeus ja läpinäkyvyyden vaatimus. Webinaarin puhujana on Taru Tujunen Ellun kanat -muutostoimistosta. 

Ilmoittaudu mukaan Sosten verkkosivuilta viimeistään 10.6. Tapahtuma on maksuton. 

Asiakasmaksut - Ihmisen ääni kuuluville -verkkokeskustelu 9.6.2020

Paikka: Verkkokeskustelu Teams-palvelussa

Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto (EAPN-Fin) järjestää keskustelutilaisuuden sairastumisen hinnasta. Keskustelutilaisuus pohjautuu Terveys ja köyhyys -työryhmän asiakasmaksuraporttiin, jossa selvitettiin millainen vaikutus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuilla, toimeentulotuen Kela-siirrolla sekä perintätoimilla on ollut paljon sairastavien ihmisten arjessa. 

Voiko väkivaltaisuuteen vaikuttaa? -seminaari 4.6.2020

Paikka: Rikosseuraamusalan koulutuskeskus, Vernissakatu 2, Tikkurila tai webinaari

Kriminaalihuollon tukisäätiö, Rikosseuraamuslaitos, Suomen Sosiaalioikeudellinen Seura ja Vankiterveydenhuolto järjestävät koko päivän kestävän seminaarin aiheesta Voiko väkivaltaisuuteen vaikuttaa? Seminaarissa käsitellään muun muassa väkivaltariskien tunnistamista, konfliktien vähentämistä laitosolosuhteissa ja naiserityistä väkivaltatyötä. 

The effects of the corona pandemic on alcohol consumption, smoking and drug treatment services -webinaari 2.6.2020

Paikka: Webinaari Adobe Connect-palvelussa

Nordic Welfare Centren webinaarin aiheena on, miten koronapandemia on vaikuttanut alkoholin, tupakan ja huumeiden käyttöön. Webinaari pohjautuu ajankohtaiseen tutkimukseen sekä käytännön kokemukseen tilanteesta. Tapahtuma pidetään englanniksi. 

Saavutettava viestintä verkossa ja somessa -webinaari 28.5.2020

Paikka: Webinaari Zoom-palvelussa

SOSTEn webinaarissa käsitellään mediasisältöjen saavutettavuutta. EU:n saavutettavuusdirektiivi asettaa julkisyhteisöjen tai julkista rahoitusta saavien verkkopalveluille saavutettavuuteen liittyviä vaatimuksia. Vanhoilla verkkosivuilla muutokset tulisi olla tehtyinä syyskuussa 2020. Webinaarissa annetaan konkreettisia ohjeita saavutettavan sisällön tuottamiseen ja esimerkiksi kuvioiden, taulukoiden ja infograafien sanoittamiseen. Webinaarin puhujana on Humanistisen ammattikorkeakoulun viestintäpäällikkö Jarmo Röksä.

Hyvät käytännöt korona-aikaan -webinaari 28.5.

Paikka: Webinaari Teams-palvelussa

Päihdetoimijoiden valtakunnallinen yhteistyöverkosto PÄIVYT järjestää webinaarin hyväksi havaituista käytännöistä hoitotyössä koronaepidemian aikaan. Webinaarissa vaihdetaan eri tahojen kuulumisia sekä päihdepalveluiden toimintaan liittyviä kokemuksia poikkeusoloissa. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 17.5. Lisätietoa saat PÄIVYTin sivuilta. 

Lisää tapahtumia »