Olet täälläEtusivu Webinaari ehkäisevän päihdetyön tutkimuksesta Suomessa 17.6.2021

Webinaari ehkäisevän päihdetyön tutkimuksesta Suomessa 17.6.2021

JAA SOMESSA

Aika: 
To 17.6.2021 - 14.30 - 16.00

Paikka: Webinaari

Alkoholi-, huume- ja rahapelitutkimuksen seuran webinaarissa ehkäisevää päihdetyötä lähestytään työn arvioinnin sekä rahapeli- ja huumehaittojen ehkäisyn näkökulmista. Lain mukaan ehkäisevä päihdetyö kattaa alkoholin, tupakan, huumausaineiden ja muiden päihtymiseen käytettävien aineiden sekä rahapelaamisen aiheuttamien haittojen ehkäisyn. Päävastuu ehkäisevästä päihdetyöstä kuuluu kunnille.

Ensimmäinen alustus käsittelee ehkäisevän päihdetyön toimintaympäristöä ja arviointia ja siinä pohditaan, miksi toimijanäkökulma on tarpeellinen ehkäisevän päihdetyön arviointitutkimuksessa.

Seminaarin toisessa esityksessä käsitellään kansalaisten mielipiteitä rahapeli- ja päihdepolitiikasta ja pohditaan mielipiteiden merkitystä päihde- ja rahapelihaittojen ehkäisyn kannalta.

Viimeinen esitys tarkastelee kannabiksen käyttöön suunnatun KASVI-interventiomallin ja työkalujen käyttöä terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten ja kannabista käyttävien nuorten näkökulmista, ja siinä myös arvioidaan mallin mahdollisuuksia kannabiksen käyttöön suunnatun ehkäisevän työn välineenä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Alkoholi-, huume-, ja rahapelitutkimuksen seuran sivuilta

Julkaisutyyppi: