Olet täälläEtusivu Kilpailutusta vai kumppanuutta: Päihde- ja mielenterveysasiakkaille järjestettävät sosiaali- ja terveyspalvelut -webinaari 21.10.2020

Kilpailutusta vai kumppanuutta: Päihde- ja mielenterveysasiakkaille järjestettävät sosiaali- ja terveyspalvelut -webinaari 21.10.2020

Aika: 
Ke 21.10.2020 - 12.00 - 15.30

Paikka: Webinaari (ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin)

A-klinikkasäätiön päihdetyön eettinen toimikunta on huolestunut, miten sosiaali- ja terveyspalveluiden kilpailutukset sekä kumppanuusajattelun murentuminen vaikuttavat erityisesti päihde- ja mielenterveyspalvelujen saatavuuteen, jatkumoihin ja laatuun.

Toimikunta haluaa järjestämässään eettisessä foorumissa tarjota erilaisia näkökulmia kilpailutusten ja palveluiden järjestämiseen sekä herätellä keskustelua aiheesta huomioiden erityisesti heikoimmassa asemassa olevat palvelujen käyttäjät. 

Webinaarin puheenvuoroissa pureudutaan mm. seuraavanlaisiin kysymyksiin: Voisiko kilpailutusten järjestämismenettelyt tehdä muulla tavalla kuin nyt? Onko ylipäätään pakko aina kilpailuttaa? Voisiko kilpailutusten kriteeristö olla monipuolisempi. Voisiko sopimuksien toimenpidevelvoitteisiin sisällyttää laadun seurannan ja valvonnan? Miten lisätä yhteistyötä, asiakasosallisuutta ja kumppanuuksia hankintaprosessiin?  

--- 

EETTISEN FOORUMIN OHJELMA 

Klo 12.00 - 12.15 Tilaisuuden avaus. Mikko Tamminen Psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja, Helsingin kaupunki. 

Klo 12.15 - 12.45 Kokemuksia Kelan kuntoutuksen hankinnoista. Visa Pitkänen, tutkija, Kela. (Puhuja vaihtunut)

Klo 12.45 - 13.15 Hankintalainsäädäntö ja mahdollisuudet laadun hankinnalle. Johanna Sammalmaa, OTM, tohtorikoulutettava Turun yliopisto. 

Klo 13.15-13.45 Kohti vaikuttavuuslähtöistä yhteistyötä. Mika Pyykkö, johtaja, Vaikuttavuusinvestoimisen osaamiskeskus (TEM).  

Klo 13.45 - 14.00 Tauko 

Klo 14.00 - 14.30 Yhteistyö ja osallisuus mielenterveys- ja päihdepalvelujen hankinnassa. Taina Schneider, erikoissuunnittelija, Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos. 

Klo 14.30-14.45 Palvelumuodon merkitys palvelunkäyttäjän näkökulmasta. Yrjö Kumpula, kokemusasiantuntija, Espoon aikuisten sosiaalipalvelut. 

Klo 14.45-15.15 Säästöä vai terveyttä - vai molempia? Markku Pekurinen, professori (emer), DPhil (economics). 

Klo 15.15-15.30 Lopetussanat. Heini Kainulainen, A-klinikkasäätiön päihdetyön eettisen toimikunnan puheenjohtaja. 

---- 

Kohderyhmä: Webinaari soveltuu erityisesti palveluja kunnissa järjestäville viranomaisille, kuntien luottamushenkilöille, päihde- ja mielenterveyspalveluita tuottaville toimijoille sekä palveluiden käyttäjien edustajille. Webinaariin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet! 

Ilmoittautumiset 13.10 mennessä: bit.ly/eettinenfoorumi2020. Osallistumislinkki ja tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.  

Tilaisuuden järjestäjä: A-klinikkasäätiön päihdetyön eettinen toimikunta.  

Lisätietoja: [email protected] / Päihdetyön eettisen toimikunnan sihteeri 

Lisää tapahtumia »

Julkaisutyyppi: