Olet täälläEtusivu AHR:n seminaari 8.1.2020: Haittojen vähentämisen 2020-luku. Miltä haittojen vähentäminen näyttää Suomessa tänään ja tulevaisuudessa?

AHR:n seminaari 8.1.2020: Haittojen vähentämisen 2020-luku. Miltä haittojen vähentäminen näyttää Suomessa tänään ja tulevaisuudessa?

Aika: 
Ke 8.1.2020 - 13.00 - 16.00

Paikka: Tieteiden talo, Helsinki, Kirkkokatu 6, sali 505

Alkoholi-, huume-, ja rahapelitutkimuksen seuran järjestämässä seminaarissa tarkastellaan haittojen vähentämisen politiikan ajankohtaisia kysymyksiä ja kehityskulkuja. 

Nykyään haittojen vähentämisen politiikkaa toteutetaan ympäri Suomea ja sen keskeisimmät toimintamuodot, ruiskujen ja neulojen vaihto ja niihin liittyvä terveysneuvonta sekä haittoja vähentävä korvaushoito, ovat vakiintuneet osaksi huumeita käyttäville suunnattuja palveluja. Uusina toimenpiteinä on ehdotettu kokeiltavaksi käyttöhuoneita, yliannostusten ehkäisyyn tarkoitettua naloksonin jakelua ja ainetunnistusta. Näiden hyödyistä ei vallitse kuitenkaan konsensusta, ja käyttöhuoneiden ja ainetunnistukselle on myös lainsäädännöllisiä esteitä.

Seminaarin puheenvuorot tarkastelevat haittojen vähentämisen haasteita ajankohtaisten tutkimustulosten ja esimerkkien avulla. Seminaari lopussa järjestetyssä paneelissa keskustellaan, miten Suomi asemoituu suhteessa muuhun maailmaan haittojen vähentämisen kentällä ja mitä tutkimustarpeita haittojen vähentämiseen maassamme liittyy?  Entä missä menee raja haittojen vähentämisen ja rikoksentorjunnan välillä ja miksi nämä huumausainepolitiikan kaksi raidetta menevät edelleen omiin suuntiinsa eivätkä kohtaa?

Tutustu Haittojen vähentämisen 2020-luku -seminaarin ohjelmaan AHR:n sivuilta ja ilmoittaudu 2.1.2020 mennessä. 

Seminaari on seuran jäsenmaksun maksaneille jäsenille maksuton ja muille osallistumismaksu on 20 euroa. 

 

Lisää tapahtumia »