Olet täälläEtusivu Info Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee sivustoa tietopuu.a-klinikkasaatio.fi ja on laadittu 11.9.2020. Digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut organisaatio itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

tietopuu.a-klinikkasaatio.fi -sivusto täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Ei-saavutettava sisältö 

Sisältö ei kuulu lainsäädännön piiriin 

  • Tietopuu-sivustolla on ennen 23.9.2018 julkaistuja toimisto-ohjelmien tiedostoja (doc, pdf, ppt), jotka eivät kaikilta osin täytä saavutettavuusvaatimuksia.  
  • Tietopuu-sivustolla on ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita, joista puuttuu tekstitys ja kuvailutulkkaus.

Mikäli löydät materiaalia, joka ei ole saavutettavassa muodossa, sinulla on oikeus perustellusta syystä pyytää tiedostot saavutettavassa muodossa palautelomakkeen kautta.

Tietopuu.a-klinikkasaatio.fi ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen 

  • Hampurilaisvalikkoa ei ole toteutettu saavutettavasti (kriteerit 4.1.2 nimi, rooli, arvo, 1.3.1 informaatio ja suhteet, 1.4.1 värien käyttö). Mobiililaitteen vaaka-asennossa sivuston päävalikko ei ole saavutettava (kriteeri 1.3.4 asento). Valikkorakenne uudistetaan vuoden 2021 aikana.
  • Sivuston kaikkia osia, esimerkiksi sivunavigaatiota, ei ole jaoteltu asiaankuuluvien elementtien sisälle (kriteeri 1.3.1).
  • Sivustolla esiintyy kolme tyhjää painiketta (kriteerit 1.1.1 tekstivastine ja 2.4.4 linkin tarkoitus).
  • Jaa somessa-osion Addtoany-linkissä linkin tarkoitus ei ole tarkennettu. Linkki avaa myös alavalikon, ja tätä ei ole tarkennettu (kriteerit 2.4.4 linkin tarkoitus, 1.3.1 informaatio ja suhteet, 4.1.2 nimi, rooli, arvo).
  • Sivustolla on 23.9.2018 jälkeen julkaistuja toimisto-ohjelmien tiedostoja (doc, pdf, ppt), jotka eivät kaikilta osin täytä saavutettavuusvaatimuksia. Henkilöstöä on ohjeistettu jatkossa tuottamaan sisältö saavutettavaan muotoon. Mikäli löydät materiaalia, joka ei ole saavutettavassa muodossa ja jota tarvitset, sinulla on oikeus pyytää tiedostot saavutettavassa muodossa palautelomakkeen kautta.
  • PARADISE24fin-kysely- ja  PARADISE24fin-sivuilla olevat Power Bi -visualisoinnit eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia (kriteerit 2.1.1 näppäimistö, 1.3.2 merkitykseen vaikuttava järjestys, 1.4.3 kontrasti (minimi), 1.4.10 responsiivisuus). Kuviot poistetaan hankkeen päättyessä 2021.
  • Etusivun Tietopuu-videosta puuttuu kuvailutulkkaukset kohdasta 1:50–2:01 (Kyltit: blogeja, uutisia, tutkimustietoa, arvioinnin työkaluja, hankerahoituksesta).  

Anna palautetta saavutettavuudesta 

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi. Jos huomasit puutteita saavutettavuudessa sivustollamme, kerro se meille ja teemme parhaamme tämän korjaamiseksi. Anna saavutettavuuspalautetta tällä palautelomakkeella.

Valvontaviranomainen 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
www.saavutettavuusvaatimukset.fi  
saavutettavuus(at)avi.fi 
puhelinnumero vaihde 0295 016 000