Olet täälläEtusivu Usko, uskomaton, uskollinen…ja muita uskonnollisia termejä

Usko, uskomaton, uskollinen…ja muita uskonnollisia termejä

Koetan nyt ottaa uskomattomasti, mutta silti malka silmäkulmassa, kantaa uskomiseen. Uskokaa tai älkää mutta älkää peljätkö. Mietiskelen tätä blogia pitkänä, pitkänä perjantaina, joka on tänä vuonna ensimmäinen perjantai ns. kesäajan alkamisen jälkeen. Se on kai saanut nimensä siitä, että päivä tuntuu äärimmäisen pitkältä, koska aamulla sai nukkua tuntia vähemmän. Ai niin, oikeastaanhan se olikin se Jeesuksen tapaus… ja pitkä, pitkä perjantai. Surullinen tapaus, se Jeesuksen tapaus…tai iloinen. Kenenkään ei pidä luulla, että suhtautuisin jotenkin kevytmielisesti uskoon. ”Jumalauta, näillä lakeuksilla ei pilkata Jumalaa” lauletaan … ja minähän olen Pohjanmaalta.

Olenko uskottava, jos kertoisin, etten usko…tai, jos kerron uskovani Jumalaan. Aikoinaan uskoin joulupukkiin sekä trulleihin ja sitten alkoi jakso, jolloin uskoin Humalaan. ”Uskomaton Ulla-Riitta Ulofsson, koskaan kiellä ei”… lauloi Irwin menneisyydessä. Pietari kielsi Jeesuksen…jopa kolmasti. Yhtä monta kertaa kuin Jumalalla on olomuotoja. Illuminate. ”Toisaalta taas… Toivossa on hyvä olla ja Uskossa elää”, sanoo kansanperinteen lapamato

Olen elänyt lapsuuteni todella mielenterveysongelmia tuottavassa ympäristössä. Vanhempieni omakotitalon toisella rajalla asui Hurskaan perhe…poika oli Usko ja tyttö Rauha. Tyttö muutti myöhemmin avioiduttuaan Hollantiin nimensäkin Rauha van Hurskaaksi. Ja toisella rajalla asuivat yltiökommunistit, joiden lapsilla (Taisto ja Voitto) oli jatkuva taistelu maailman herruudesta pihamaatamme hyväksikäyttäen. Neitseestä siinnyt Usko huusi usein aidan takana…”Usko on Taistoa voitokkampi” ja sai aikaan ristiretkimäisiä taisteluita pihallamme.

Kolmikännykkäinen Jumala ei silloin vielä puuttunut asioihin, eikä ketään kivitetty, mutta usko puhuttaa ja joskus panee jopa huutamaan kuten naapurini . Kännykän puutteessa.Taiston ja Voiton isä oli uskoton mutta joskus hän on joutunut kuitenkin taipumaan. Usko-Toivo-Pakkaus on nykyisten markkinamiesten keksintöä. Eihän se kommunistia miellytä, että nykyään uskotaan ja toivotaan saatavan aikaan turhake, joka myy pelkällä pakkauksellaan. (U)usko autosi tuo sinulle rauhan…tai joku muu materia ? Uskotteko, että usko on myös tiedon asia ? Onneksi. Pannukakku on nykyään vain syötävä tai pilalle mennyt syötävä…ei maailman muoto.

Eli…olen hapuileva kristitty ja ikääntyminen (lue kuoleman lähestyminen) on saanut minut kiinnostumaan Kristuksesta. Tai ehkä hän on johdattanut minut AA-oppien kautta uskon tielle. Taannoin keksin vahingossa hyvän tavan päästä ovelle tunkevista Jehovan todistajista eroon. Minulta pääsi suusta, että "Anteeksi, olen kristitty ” ja todistajille tuli kiire. En olisi uskonut mutta hehän eivät usko Jeesuksen Jumaluuteen. Sen on tietäminen opettanut…vaikka kyseinen lause tulikin suustani vahingossa.

Uskokaa tai älkää

Timo Kokenet

ps. seuraavalla kerralla käsittelen rehellisyyttä, lämpöä, rauhaa, turvaa, onnea, rakkautta…ja muita kivoja asioita. Eli koiraamme

Kokemustarina on julkaistu alunperin KokeNet-verkkosivun blogina. KokeNet-sivusto oli osa KokeNet -mieli mukaan hanketta (STEA), jota A-klinikkasäätiö koordinoi vuosina 2017-2019.

Lisää kokemustarinoita »

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.