Olet täälläEtusivu "Pakina" Tukholman reissusta

"Pakina" Tukholman reissusta

Silja Symphony Kat vaiko Suomen Joutsen Kat…? Eli ”Sunfrati rallaa,

Sunfrati rei”… Meidän poikamme merellä…suuntana Ruåtsi 9.10.

Nythän on niin, että kokemusasiantuntijuutta arvostetaan myös läntisessä naapurimaassamme. Päätimme ottaa asiasta paremmin selkoa…mikäli se nyt jotenkin onnistuisi tiistaista perjantaihin kestävällä reissulla. Tämä siis tarkoitti, että ollaksemme skarppina hela tiden jätimme mm. Old Port Pubin ja karaåkelaulannan annit tällä kertaa väliin. Minä tosin olisin halunnut mennä pubiin, koska luulin, että se oli Wanhojen Urheilijoiden Klubi (Old Sport jne…..)

Me siis olemme Micke ja Timo…Duo KokeNet

Duosta tuli mieleen, että laivalla soitteli mukava jazzkvartetti mennen tullen ruokailuun kulkiessamme eli emme jääneet ihan täysin virkistyksestä osattomiksi.

Mitäs sitten…keskiviikko 10.10 ja Kansainvälinen Mielenterveyspäivä. Hurautimme nuorison mielenterveyteen keskittyneeseen seminaariin Globenin naapuriin. Kyyyllä

…juuri sen Globenin. Kuten näette, taksi maksoi 384 kruunua. Ai niin kruunua. Eihän se oo englanniksi kuin 38 euroa. Kyllä kannattaa kuulua Euroopan Unioniin. Siellä nähtiin kamalia…isä kaatui ja poika katsoi vain vierestä. No, itse asiassa isä ja poikansa demonstroivat miltä tuntui, kun isällä oli vakava masennus ja pojalla ADD.

Iltapalaveria vietimme Jojon (Tuulikki Oinosen) seurassa. Hän toimi aika ajoin autokuskinamme, osallistui torstaipäivän ohjelmaan, on gestalt-terapeutti, äärettömän kiinnostunut häpeä-ilmiöstä…ja tulee osallistumaan kokemuslaiseen toimintaan myös suomalaisten kanssa…toivottavasti.

Tässäkin tapauksessa kuva kertoo enemmän kuin 1000 (tusen) sanaa. Torstaina vuorossa oli (H)järnkoll. Tutustuminen Ambassadör-toimintaan.

Paikalla olimme aikataulun mukaan. Hekin olivat aloittaneet projektiluonteisesti mutta toimivat nykyään palkalla ”ammattimaisesti”. Maria Morris Nilsson, ambassadör ja kirjailija, kertoi meille tarinaansa. Työntekijät olivat kokemuslaistensa tukena, jos luentojen valmistelussa tuli ongelmia. Päihdeongelmaiset oli rajattu heidän toimintansa ulkopuolelle mutta päihdekokemusasiantuntijoitakin toimi, kuten saimme illan suussa kuulla vieraillessamme Barn- och ungdomspsykiatrilla eli Stockholms läns landstingin alaisuudessa toimivalla Bup:lla Materiaalia Hjärnkollilta…osa vielä lukematta

Ibland suger livet…myös Ruåtsissa

Kohokohtana on pidettävä Jojon tapaamisen lisäksi Lasten- ja nuortenpsykiatrialla (Bup) tihkuvaa hyvää fiilistä. Ja mikä ilahduttavaa…meitä vastaanottanut kokemusasiantuntijakaarti työntekijöineen puhui auttavasti myös suomea. Tulimme kaikki ymmärretyksi…ruotsia, suomea ja englantia. Ja uskomatonta mutta totta … yksi BISAM oli kotoisin Vaasasta (niin kuin minä) (BISAM on lyhenne sanasta brukarinflytandesamordnare)

Hejsan…kotiin päin. Monipuolinen reissu (Mångsidig resa, sanois ruåtsalainen)

Mikael Söderström
Timo Kyntäjä
A-Klinikkasäätiö 9.10. – 12.10.2018 Tukholma
Kiitos Tack

Kokemustarina on julkaistu alunperin KokeNet-verkkosivun blogina. KokeNet-sivusto oli osa KokeNet -mieli mukaan hanketta (STEA), jota A-klinikkasäätiö koordinoi vuosina 2017-2019.

Lisää kokemustarinoita »

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.