Olet täälläEtusivu Onneton(ko?) skitsofreenikko

Onneton(ko?) skitsofreenikko

Nykyisin juon alkoholia vain jouluisin: noin pari viinilasillista vuoden aikana. Joskus nautin myös ehtoollisviiniä. Pahimmillaan olen juonut olutta suurin piirtein alkoholin suurkulutuksen alarajalla, mutta sellaista kesti muistaakseni vain kuukauden tai pari. En ole päihtynyt alkoholista noin kymmeneen vuoteen. Alkoholin käyttöni oli humalahakuista alusta alkaen. Eka humalastani on noin 40 vuotta.  

Minulle tulee edelleen kuukausittain mielihaluja lähteä ravintolaan rentoutumaan oluttuopillisen kanssa. Olen ratkaissut tällaiset tilanteet kysymällä itseltäni, että kannattaako ja, että juonko tälläkään kertaa. Aina olen päätynyt siihen, että ei kannata, ja että en juo tälläkään kertaa.  Kymmenisen vuotta sitten en tehnyt lopullista päätöstä lopettaa juomista, vaan olen joka juomahalun kerta halunnut käsitellä erikseen, että haluanko sittenkään päihtyä vai en. Rentoutuakseni voin vaikka saunoa. Se on taloudellisesti kannattavampaa.

En halua päihtyä arvojeni, enkä kielteisten kokemusten takia. Toki kavereiden kanssa juominen oli hauskaa vielä yläaste- ja osin myös lukioiässä.  Ystävän kanssa ihmettelin sitä mahtavaa tunnetta, ettei tarvitse muuta kuin päihtyä, nauttia kesästä ja polttaa tupakkaa. Kielteisiä kokemuksia alkoi kuitenkin kertyä. Omaiseni oli vihainen minulle juomisesta. Jouduin hankauksiin turhan monen ihmisen kanssa. Juttuseuraakaan en juuri löytänyt. Minua toistuvasti syrjittiin ravintolassa. Rahat olivat aina loppu. Sain pullosta takaraivooni. Epäterveet elämäntavat toivat terveysongelmia. Lopulta olen väsynyt koko juomisen ilmiöön, minua tympii kun alkoholia vitsaillen korotetaan ihmisen ilahduttajaksi.

Raittius on osaltaan tuonut minulle hyvän elämän. Teen työni, elän terveellisesti ja olen tyytyväinen. Olen varma, että jos kännäilisin ja tupakoisin, niin en olisi saavuttanut tätä välillä jopa onnelliselta tuntuvaa, tyyntä elämää. Terapeuttini yritti vuosia saada minut hyväksymään alkoholin juomisen. Se on lähes mahdotonta. En ole syvälti koskaan hyväksynyt alkoholin käyttöäni.

Pohtii KokeNetin Vesa

Kokemustarina on julkaistu alunperin KokeNet-verkkosivun blogina. KokeNet-sivusto oli osa KokeNet -mieli mukaan hanketta (STEA), jota A-klinikkasäätiö koordinoi vuosina 2017-2019.

Lisää kokemustarinoita »

 

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.