Olet täälläEtusivu Omannäköinen joulu

Omannäköinen joulu

Minua on alkanut erityisesti aikuisiällä ahdistamaan kaikenmaailman juhlapyhät. Tämä siksi, että olen ison osan aikuisiästäni ollut hyvin yksinäinen. Tällä hetkellä perheeseeni kuuluu minä ja mieheni. Joulunviettomme etsii edelleen omia uomiaan ja joka joulu painimme saman asian äärellä: Mitä tehdä jouluna?

Omannäköisen joulun rakentaminen vaatii pysähtymistä. Mitä toiveita minulla on joulun suhteen? Arvostan rauhaa, kiireettömyyttä, hiljentymistä, auttamista, jakamista, kauneutta, hyvää ruokaa ja yhteisöllisyyttä. Nautin joululauluista, kuusen etsimisestä metsästä tai vaikka vain kuusimyyjältä, jouluruokien valmistamisesta sekä kodin koristelusta joulutunnelmaan. Usean vuoden ajan olen lahjoittanut jotain apua tarvitseville. Nykyään on paljon tapoja auttaa ja saada siten myös itselle joulumieltä.

Aaton aloittaa Joulupukin kuumalinja ja perinteinen Lumiukko, vaikka joka vuosi se itkettää yhtä paljon. Jos mahdollista käyn hautausmaalla, joulusaunassa ja nautin ruokaa seurassa. Aattona on kivaa pelata kortti- tai lautapelejä. Aina omat toiveet eivät kuitenkaan toteudu.

Jouluun latautuu mahdottoman paljon odotuksia. Ne odotukset ainakin itselläni kumpuavat osin lapsuuden jouluista sekä vertailusta muihin. Onko edes mahdollista, että jouluni odotukset toteutuisivat? Mitä, jos en odottaisi joululta niin paljon? Mitä, jos en tekisi niin paljon?

Tänä vuonna haluan keskittyä rauhoittumiseen ja hiljentymiseen henkisesti raskaan vuoden jälkeen. Keskittymällä hetkeen ja omiin toiveisiin löytyy omannäköinen joulu.

Rauhallista joulun aikaa kaikille!

Sydämellisesti Lotta

Kokemustarina on julkaistu alunperin KokeNet-verkkosivun blogina. KokeNet-sivusto oli osa KokeNet -mieli mukaan hanketta (STEA), jota A-klinikkasäätiö koordinoi vuosina 2017-2019.

Lisää kokemustarinoita »

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.