Olet täälläEtusivu Ajankohtaista PÄIVYT -yhteistyöverkosto Tapahtumat

Tapahtumat

JAA SOMESSA

PÄIVYTin syysseminaari ja -kokous pidettiin 22.11.2021!

Syyskokouksessa keskusteltiin PÄIVYTin mahdollisesta rekisteröitymisestä ja valtuutettiin työvaliokunta selvittämään asiaa paremmin.

Seminaarin teemana oli Tulevaisuuden sote-keskukset: päihde- ja mielenterveyspalvelut.

Seminaarin ohjelma oli:

Helena Vorma (STM): Ajankohtaisia kuulumisia päihdehuoltolain uudistamisesta.
Anu Vähäniemi (THL): Päihdetyön kehittäminen osana Tulevaisuuden sote -keskusohjelmaa
Juha Fränti (THL): Päihdetyön kehittäminen osana Tulevaisuuden sote -keskusohjelmaa. Kokemuksia OYS - alueella käynnissä olevista hankkeista

Esitysten jälkeen oli keskustelua esitysten aiheista.

Kiitos kaikille puhujille ja osallistujille!

PÄIVYTin kevätkokous ja -seminaari pidetiin 9.3.2021!

PÄIVYTin kevätkokouksessa myönnettiin tili- ja vastuuvapaus sekä hyväksyttiin vuoden 2020 toimintakertomus. Suoja-Pirtti ry hyväksyttiin PÄIVYTin jäseneksi.

Seminaarissa Elina Kotovirta, neuvotteleva virkamies (STM), piti alustuksen päihde- ja riippuvuusstrategiasta, jonka jälkeen oli yleistä keskustelua.

Kiitos kaikille osallistujille!

PÄIVYTin vuosikokous ja "Oikeus päihdehuoltoon" -webinaari pidettiin ma 2.11.2020

PÄIVYTin webinaarissa ”Oikeus päihdehuoltoon” Katja Kuusisto Tampereen yliopistosta piti esityksen otsikolla ”Päihdesosiaalityön haasteita – näkökulmia työntekijän mahdollisuuksiin ja asiakkaan asemaan” ja lakimies Marjo Tervo piti esityksen otsikolla ”Asiakkaan oikeus päihdepalveluihin ja siihen liittyviä ongelmia tapausten valossa.” Esitysten lisäksi webinaarissa käytiin vilkasta keskustelua päihdepalveluista ja koronaviruksen vaikutuksista päihdepalveluihin. Osallistuneille lähetettiin esitysten diat.

Webinaarin yhteydessä tapahtumassa pidettiin PÄIVYTin vuosikokous, jossa valittiin PÄIVYTille puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri sekä työvaliokunnan jäsenet. Nettisivuille on päivitetty työvaliokunnan uudet jäsenet. Vuosikokouksessa keskusteltiin myös muista käytännön asioista, kuten mahdollisesta rekisteröitymisestä.

Kiitos kaikille osallistuneille! :)

PÄIVYT oli mukana vuoden 2021 Päihdepäivillä omalla seminaarillaan!

Päihdepäivät järjestettiin verkossa 19.-20.5.2021.

Päihdepalvelujen saatavuus ja yhteistyö eri puolilla Suomea – kokemuksia ja ratkaisuja harvaan asutuilla seuduilla.

Seminaarissa käsiteltiin päihdepalveluita, palveluiden tavoitettavuutta ja innovatiivisia yhteistyömalleja syrjäseuduilla.

Harvemmin asuttujen seutujen saavutettavien palveluiden järjestäminen on haastavaa pitkien välimatkojen ja leimautumisen pelon takia. Päihdetoimijoiden valtakunnallisen yhteistyöverkoston (PÄIVYT) seminaarissa pureuduttiin ennaltaehkäisevän ja korjaavan päihdetyön alueellisiin haasteisiin ja ratkaisuihin tutkijoiden ja asiantuntijoiden voimin.

Minkälaisia haasteita liittyy alueelliseen palveluihin? Miten nuoria ja päihdeongelmista kärsiviä ihmisiä on tavoitettu harvemmin asutuilla alueilla? Minkälaisia alueellisia ratkaisuja on kehitetty matalan kynnyksen toiminnan, ehkäisevän työn, erityispalveluiden ja moniammatillisen yhteistyön saroilla? Esitykset ja paneelikeskustelu tarjosivat vastauksia näihin, ja moniin muihin teemaan liittyviin kysymyksiin.

Seminaarin ohjelma:

Syrjäseutujen erityiskysymyksiä päihdeasioiden ja palvelujen järjestämisen osalta
Päihdeongelmien tutkimuksen dosentti Tuuli Pitkänen, Nuorisotutkimusseura

Alueelliset palvelurakenteet, palveluiden alueellinen saatavuus ja saavutettavuus
Erikoissuunnittelija Minna Kesänen, THL

Päihdeongelmaisen palvelupolut - kuluja vai investointeja? -kokemuksia Pohjoisen Suomen kunnista
Projektipäällikkö Sanna Laine, Nuorten Ystävät ry

Erityistason palveluita koko maakunnalle
Toimitusjohtaja Jussi Suojasalmi, Sovatek-säätiö

Paneeli/yleisökeskustelu syrjäseutujen ratkaisuista.
Panelisteina seminaarin esiintyjät.

 

Kiitos kaikille puhujille ja osallistuneille!

Lisätietoa Päihdepäivistä.

Webinaari Hyvistä käytännöistä korona-aikana pidettiin 28.5.2020

PÄIVYTin järjestämässä webinaarissa käsiteltiin hyväksi havaittuja käytäntöjä hoitotyössä sekä jaettiin eri tahojen kuulumisia ja päihdepalveluiden toimintaan liittyviä kokemuksia koronaepidemian aikana. Kristiina Kuussaari THL:stä piti alustuksen otsikolla "Päihdepalvelujen muutosten seuranta koronaepidemian aikana - THL:n tiedonkeruu" ja Jouni Tourunen MIPA-hankkeesta piti alustuksen otsikolla "Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen matalan kynnyksen toiminnot korona-poikkeustilan aikana." Alustusten jälkeen oli vapaata keskustelua aiheesta.

Lue tiivistelmä Hyvät käytännöt korona-aikana -webinaarista (pdf). Osallistuneille lähetettiin alustusten diat ja linkki palautekyselyyn. Webinaari toimi hyvin, näitä tullaan järjestämään myös tulevaisuudessa.

Kiitos kaikille osallistuneille! :)