Olet täälläEtusivu Kehittämisen tueksi PÄIVYT -yhteistyöverkosto Tapahtumat

Tapahtumat

PÄIVYTin kevätkokous ja -seminaari pidetään 9.3. klo 12 alkaen Teamsissa!

PÄIVYTin kevätkokous pidetään klo 12-13.

Seminaarissa Elina Kotovirta, neuvotteleva virkamies (STM), puhuu päihde- ja riippuvuusstrategiasta klo 13-14, jonka jälkeen on yleistä keskustelua.

Ilmoittauduthan täällä viimeistään 5.3.

Tervetuloa!

PÄIVYTin vuosikokous ja "Oikeus päihdehuoltoon" -webinaari pidettiin ma 2.11.2020

PÄIVYTin webinaarissa ”Oikeus päihdehuoltoon” Katja Kuusisto Tampereen yliopistosta piti esityksen otsikolla ”Päihdesosiaalityön haasteita – näkökulmia työntekijän mahdollisuuksiin ja asiakkaan asemaan” ja lakimies Marjo Tervo piti esityksen otsikolla ”asiakkaan oikeus päihdepalveluihin ja siihen liittyviä ongelmia tapausten valossa.” Esitysten lisäksi webinaarissa käytiin vilkasta keskustelua päihdepalveluista ja koronaviruksen vaikutuksista päihdepalveluihin. Osallistuneille lähetettiin esitysten diat.

Webinaarin yhteydessä tapahtumassa pidettiin PÄIVYTin vuosikokous, jossa valittiin PÄIVYTille puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri sekä työvaliokunnan jäsenet. Nettisivuille on päivitetty työvaliokunnan uudet jäsenet. Vuosikokouksessa keskusteltiin myös muista käytännön asioista, kuten mahdollisesta rekisteröitymisestä.

Kiitos kaikille osallistuneille! :)

PÄIVYT on jälleen mukana Päihdepäivillä omalla seminaarillaan vuonna 2021!

Päihdepäivät järjestetään 19.-20.5.2021 Helsingin kulttuuritalolla.

Päihdepalvelujen saatavuus ja yhteistyö eri puolilla Suomea – kokemuksia ja ratkaisuja harvaan asutuilla seuduilla

Seminaarissa käsitellään päihdepalveluita, palveluiden tavoitettavuutta ja innovatiivisia yhteistyömalleja syrjäseuduilla. Päihdepäivät järjestetään keväällä 2021 Kulttuuritalolla.

Harvemmin asuttujen seutujen saavutettavien palveluiden järjestäminen on haastavaa pitkien välimatkojen ja leimautumisen pelon takia. Päihdetoimijoiden valtakunnallisen yhteistyöverkoston (PÄIVYT) seminaarissa pureudutaan ennaltaehkäisevän ja korjaavan päihdetyön alueellisiin haasteisiin ja ratkaisuihin tutkijoiden ja asiantuntijoiden voimin. Seminaarin sisältö on suunnattu päättäjille, kuntien- ja sote-palvelunjärjestäjien edustajille ja opiskelijoille.

Minkälaisia haasteita liittyy alueelliseen palveluihin? Miten nuoria ja päihdeongelmista kärsiviä ihmisiä on tavoitettu harvemmin asutuilla alueilla? Minkälaisia alueellisia ratkaisuja on kehitetty matalan kynnyksen toiminnan, ehkäisevän työn, erityispalveluiden ja moniammatillisen yhteistyön saroilla? Esitykset ja paneelikeskustelu tarjoavat vastauksia näihin, ja moniin muihin teemaan liittyviin kysymyksiin.

Syrjäseutujen erityiskysymyksiä päihdeasioiden ja palvelujen järjestämisen osalta
Dosentti Tuuli Pitkänen, Arjen toimintakyky -hanke, A-klinikkasäätiö

Alueelliset palvelurakenteet, palveluiden alueellinen saatavuus ja saavutettavuus
Erikoissuunnittelija Minna Kesänen, THL

Palveluiden vaikea saatavuus, esimerkkejä Raaseporista
Kaupunginvaltuuston jäsen Frank Holmlund, Raasepori

Päihdeongelmaisen palvelupolut - kuluja vai investointeja? -kokemuksia Pohjoisen Suomen kunnista
Projektipäällikkö Sanna Laine, Nuorten Ystävät ry

Erityistason palveluita koko maakunnalle
Toimitusjohtaja Jussi Suojasalmi, Sovatek-säätiö

Meri-Lapin alueen laajan yhteistyön malli
Rikoskomisario Reko Silvenius, Lapin poliisilaitos

Paneeli/yleisökeskustelu syrjäseutujen ratkaisuista.
Panelisteina seminaarin esiintyjät.

Tervetuloa.

Lisätietoa löydät Päihdepäivien verkkosivuilta.

 

Webinaari Hyvistä käytännöistä korona-aikana pidettiin 28.5.2020

PÄIVYTin järjestämässä webinaarissa käsiteltiin hyväksi havaittuja käytäntöjä hoitotyössä sekä jaettiin eri tahojen kuulumisia ja päihdepalveluiden toimintaan liittyviä kokemuksia koronaepidemian aikana. Kristiina Kuussaari THL:stä piti alustuksen otsikolla "Päihdepalvelujen muutosten seuranta koronaepidemian aikana - THL:n tiedonkeruu" ja Jouni Tourunen MIPA-hankkeesta piti alustuksen otsikolla "Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen matalan kynnyksen toiminnot korona-poikkeustilan aikana." Alustusten jälkeen oli vapaata keskustelua aiheesta.

Lue tiivistelmä Hyvät käytännöt korona-aikana -webinaarista (pdf). Osallistuneille lähetettiin alustusten diat ja linkki palautekyselyyn. Webinaari toimi hyvin, näitä tullaan järjestämään myös tulevaisuudessa.

Kiitos kaikille osallistuneille! :)