Olet täälläEtusivu Etiikka – Päihdetyön eettisiä näkökulmia

Etiikka – Päihdetyön eettisiä näkökulmia

Sivuilta löytyy tietoa päihde- ja mielenterveystyöhön liittyvistä eettisistä näkökulmista ja periaatteista:

  • Päihdetyön arvot ja etiikka -sivulle on koottu päihde- ja mielenterveystyön arvopohjaa ja eettisiä periaatteita.
  • Etiikasta sanottua -osio sisältää lyhyitä tiivistelmiä A-klinikkasäätiön eettisen foorumin esityksistä sekä eettisen toimikunnan jäsenten kirjoittamista julkaisuista. 
  • Hyödyllisiä linkkejä -osiosta löydät linkkejä eettistä toimintaa ohjaaviin lähteisiin, kuten säädöksiin, ohjeistuksiin sekä lausuntoihin. 

Näistä ja muista eettisiin näkökulmiin liittyvistä kysymyksistä voit lähettää palautetta.

Viimeksi julkaistut päihde- ja mielenterveystyön eettisiä näkökulmia käsittelevät sisällöt

Uutinen webinaarista + tallennelinkki: Päihdetyön eettinen foorumi pureutui huumeriippuvuuden stigmaan ja sen vähentämiseen

Blogi: Lasse Murto ja Rauno Mäkelä: Paljon tukea tarvitsevien palvelujen eettiset haasteet tulevassa sote-järjestelmässä

Blogi: Paula Rautoja: Kilpailutus vaarantaa asiakkaan edun

Artikkeli: Stigma hankaloittaa avun saamista ja hakemista päihde- ja mielenterveysongelmiin

 

Päihdetyön eettinen toimikunta

Eettistä näkökulmaa avaavien sivujen taustalla on A-klinikkasäätiön päihdetyön eettinen toimikunta.Toimikunta arvioi hyvinvointipolitiikkaa ja erityisesti päihdetyötä ja -palveluja sosiaali- ja hoitoeettiseltä pohjalta. Se katsoo tilannetta päihdepalveluja tarvitsevien, erityisesti heikoimmassa asemassa olevien ihmisten näkökulmasta.

Toimikunta on jo yli 30 vuoden ajan käsitellyt myös A-klinikkasäätiön toimintaan liittyviä tutkimuslupahakemuksia ja keskustellut kulloinkin ajankohtaisista eettisistä kysymyksistä ja teemoista. Eettinen toimikunta järjestää vuosittain johonkin ajankohtaiseen teemaan liittyvän Eettisen foorumin. Lisätietoa eettisestä toimikunnasta ja sen kokoonpanosta löydät A-klinikkasäätiön sivuilta.
 

Pääteema: 
Julkaisutyyppi: